Автор Съобщение
Servantes
Пуснато на: 05 Яну 2010 г. - 15:29 ч.
Странични ефекти при употребата на стероидни продукти


******************************
Акне


Един от най-големите проблеми на консуматорите на стероиди е опустошителното акне, възникващо поради повечето анаболи. Стероиди като ANADROL, HALOTESTIN, TESTOSTERON и подобни са главните противници на здравата кожа. Средства като PRIMOBOLAN, STROMBA, ANAVAR рядко предизвикват кожни проблеми. Акнето не бива да се пренебрегва. То е симптом, че нещо не е наред. Все пак кожата е най-големият орган на тялото и служи не само, за да придържа вътрешностите и костите ви. Андрогените се свързват с рецепторите на мастните жлези в кожата. Те издават заповед да се произвеждат повече мазнини. Каналите на жлезите в кожата стават по-големи. През тях проникват повече бактерии. Възникват възпаления, порите се запушват, появяват се пъпки и в екстремни случаи големи гнойни кисти, които дори трябва да се третират хирургично. Меко казано, неприятно.

Високо кръвно налягане

Стероидите увеличават кръвното налягане. При много атлети кръвно налягане до 140/90 се счита за нормално. Много е важно редовно да се проверява кръвното налягане. Ако вашето налягане се повиши над 140/95 е добре да се посети лекар. Високото кръвно налягане може да се съпътства от недостиг на въздух, главоболие и белодробен оток.

Агресивност

В сравнение с мъжете, увеличената агресивност при жените понякога е положителен аспект. 10мг DIANABOL снабдяват жената с количеството андроген на мъжа. С това нейното поведение може да се промени из основи. Ако не пречи на работата и отношенията й, може да се допусне, но в противен случай я съветваме настоятелно да смени медикамента. Мъже с увеличена агресивност биха могли да станат изключително зли и опасни.

Намалено либидо

Едно много лошо и тежко противопоказание. Тъй като повечето стероиди намаляват функциите на половите жлези, често и сексуалният нагон тръгва по пътя на преходното. Това възниква поради некомпетентна употреба на медикаментите или грешки при спирането им. Малка сексуална грешка сигурно може да се прости, но когато се превърне в трайно състояние ще има отрицателни последствия върху партньорството ви. При това решението е така близко, най-често в хладилника на засегнатите. Решението се казва HCG, поне в повечето случаи. HCG трябва да се съхранява в хладилника и така може да се намери в хладилниците на много спортисти. За съжаление още никой не е успял да констатира от каква дозировка нагоре на стероидите в спалнята вече само се спи.

Увеличена честота на ерекциите

В ниски дози стероидите могат да предизвикат това противопоказание, например тестостерон в дозировка 250 мг седмично.

Гинекомастия

Това означава увеличаване на млечните жлези при мъжете. Много силни андрогени силно ароматизират т.е. превръщат се в женски хормони. Поради увеличаване на женските хормони при мъжете започва растеж на млечните жлези, който евентуално става туморно – подобен, но остава доброкачествен. Туморно подобният растеж се наблюдава най-често точно под гръдното зърно.

Промяна в цвета на кожата/жълтеница

Жълтеницата е едно много опасно противопоказание. Тя сигнализира за тежки проблеми с черния дроб, дори за възпаление на черния дроб. Дълго преди да се оцвети кожата ви се оцветяват ъглите на очите. Това е сигурен знак, че скоро ще възникнат проблеми. Препоръчва се спиране на анаболите и посещение при лекар.

Намаляване на тестисите

Много стероиди предизвикват свиване на тестисите. Този ефект може да се избегне или намали чрез употребата на HCG, заедно със стероидите.

Косопад

Вече няма съмнение, че косопадът и плешивостта са свързани с високите концентрации на дихидротестостерон при мъжете и жените. Намаляването на концентрацията на дихидротестостерон в тъканта значи е ключът за намаляване на косопада. Концентрациите могат да се намалят по различни начини. Логичен метод е намаляването на цялото андрогенно производство и с това на първоначалната степен на ДНТ тестостерона. Обаче този метод има някои противопоказания, които е трудно да се приемат. Към тях се числят намаленият сексуален нагон, женствеността и растежа на млечните жлези. Втората възможност за намаляване на концентрацията на ДНТ в тъканта се състои в предотвратяване на производството му или на превръщане на тестостерон в ДНТ. Този процес се извършва чрез ензимна реакция. Отговорният за това ензим е 5-алфа-редуктаза. Мъже с наличен недостиг на този ензим нямат проблеми с косопада. Медикаменти, намаляващи производството на ензима, играят решаваща роля при лечението на косопада и при жените. И локалното приложение на такива медикаменти изглежда е от голяма полза.

Заболяване на черния дроб

Повечето, обхванати от статистиката, заболявания на черния дроб, са констатирани при и без това вече болни спортисти. Редки са докладите за увреждания на черния дроб при атлети, ползващи анаболни стероиди. Тези думи не бива да се схващат като свободен пропуск за спортистите. В момента качеството на продуктите на черната борса все повече се влошава. Поради усилията на властите да ограничават търговията с анаболи, до консуматора достигат все по-нечисти стероиди. В наше време неизбежни са педантично точните кръвни проби.

Увеличаване на простатата

Това противопоказание се среща при мъжете. Уголемяването на простатата се предизвиква от употребата на силни андрогени. FINAJET, PARABOLAN, PROVIPON, HALOTESTIN са главните причинители на това противопоказание. Също така и някои DDR - стероиди. Предизвикаха уголемяване на простатата. Обаче тези стероиди бяха най-често смеси на вече налични стероиди. Увеличената простата може да доведе до усложнения при уриниране или с бъбреците.
Така, че си помислете дали ще използвате стероиди или ако сте активни спортисти - в какви дози!

Из http://skandalno.com/zvezdni_dieti/drugi/stranichni_efekti_pri_upotrebata_na_steroidni_produkti.html