3-ти октомври е официалната дата на издаването на “Precious” – пилотният сингъл от дългоочаквания албум на триото Дейв Геън, Мартин Гор и Анди Флечър. “Precious” е парче, към което се пристрастяваш. Вероятно това е причината, поради която Депеш Мод го избират за първи сингъл от своя 11-ти поред студиен албум. “Precious” се очаква на 3-ти октомври, а “Playing The Angel” излиза на 17-ти същия месец (у нас албумът ще бъде издаден в деня на световната му премиера от Анимато Мюзик / EMI).

Парчето е написано от Мартин Гор и продуцирано от Бен Хилиър, който е работил с “Doves” и “Blur”. Сингълът е събрал всичко най-добро от творчеството на Депеш, от хипнотизиращите вокали на Дейв до завладяващия текст на Мартин.
“Бен Хилиър допринесе много за динамиката в групата, което е наистина вдъхновяващо!” – споделя Дейв Геън. “Групата сега е в много по-добра кондиция, отколкото когато и да било през последните 15 години.”

Депеш Мод вече обявиха подробностите около световното си турне, което започва в САЩ този ноември. Групата ще гостува в Европа в началото на 2006 г.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
28 Авг 2005 г.