Малко са хората, които могат да отрекат, че Мери Джей Блайдж е една от най-великите певици на нашето време. Доказателство за това са нейните безброй #1 албуми и сингли, шест награди Грами, седем мултиплатинени записа и вече повече от 15 години любов от публиката, критиката и колегите й. Още с дебюта си през 1992 с класиката What’s the 411 до мегауспешния The Breakthrough от 2005-та Мери Джей придаде ново значение на аренби стила.

Осмият студиен албум на Мери – Growing Pains, следва суперуспешната й бест оф колекция Reflections и е първият с изцяло нови парчета след The Breakthrough, който дебютира директно на #1, продавайки 700 000 копия само първата седмица след излизането си. С това тя постави рекорд за най-продавана аренби изпълнителка за първа седмица. Пилотният сингъл от албума “Be Without You” също написа история, задържайки се на #1 в Билборд Top R&B/Hip hop албуми цели 16 последователни седмици. Албумът и парчето получиха рекордните 8 Грами номинации и 3 статуетки.

Growing Pains е албум, в който ще усетите щастието и силата на Мери Джей. Работейки заедно с едни от най-големите имена в играта като Трики и Дрийм, Ни-Йо и Старгейт, Нептюнс, Дре и Видал, Джази Фа и Шон Гарет, както и с гост изпълнителите Лудакрис и Ъшър, Growing Pains е музиката на една чувствителна и влюбена изпълнителка, която не се страхува да го покаже. Нещо повече, чрез Growing Pains Мери споделя с феновете си нейния свят и отправя към тях посланието „Обичайте себе си”.

Това послание е много ярко във фънки хит сингъла “Just Fine”, продуциран от Джази Фа и Трики и написан от Мери и Дрийм. Това е нейният 18-ти топ 10 Билборд сингъл в чарта "Hot R&B/Hip Hop Songs" на списанието, което я изравнява с Марая Кери в тази класация. За песента Мери споделя: „Понякога човек е нещастен и се чувства така, сякаш всички 365 дни в годината са непоносими. Но един ден се събуждаш и или косата ти е страхотна, или не се попаднал в задръстване, или просто е „един прекрасен ден” – смее се тя. – Трябва да имаш няколко такива дни”.

Партито и позитивното настроение продължават и в следващия й сингъл “Work That” – раздвижено парче, в което се говори за това да намерим себе си. „Когато видя жена, която се притеснява от килограмите или косата си, винаги й казвам: „каквото и да имаш, направи така, че да работи за теб, работи с това, което имаш”.

“Till The Morning”, продуцирана от Нептюнс и написана от Фарел, ни връща към клубните класики от осемдесетте. „Тя е за това какво е твоето „до сутринта”. Дали си била в клуб цяла нощ, или се излежаваш в леглото с твоя мъж – това е твоето „до сутринта”.

Любовта е и силата, която стои зад “Roses” – друга колаборация с Трики Стюарт и Дрийм. Силно емоционалната песен е за това как да направим така, че нещата в една връзка да работят и че не винаги всичко е цветя и рози.

Връзките са и темата в страстната “Shake Down” - дует с Ъшър, който носи онова чувство от класическите аренби колаборации.

В “Growing Pains” Мери експериментира и с нови стилове – джази и специфичния кокетен поп на момичешките групи. Освен това продължава да израства в студиото, поемайки контрола върху целия запис и творческия процес. „Да записвам днес е много по-различно от времето, в което започнах, защото знам какво искам и вече няма 50 души, които да се грижат за всичко. Сега аз и Кенду (нейният съпруг и творчески партньор) се оправяме с всичко”.

Няма смисъл да казваме, че какъвто и успех да имаш в миналото, всички погледи са насочени към настоящето. А Мери винаги се фокусира върху нещата, които наистина имат значение: пътуването, израстването, любовта. И винаги музиката и феновете, „Все още се опитвам да се излекувам и да се почувствам по-добре. И това представя Growing Pains. Той е за това да се научим, че болката винаги съпътства израстването и промяната. Ако няма болка, няма и награда”.

Пълен траклист:

1. Work That
2. Grown Woman feat. Ludacris
3. Just Fine
4. Feel Like A Woman
5. Stay Down
6. Hurt Again
7. Shake Down feat. Usher
8. Till The Morning
9. Roses
10. Fade Away
11. What Love Is
12. Work In Progress (Growing Pains)
13. Talk To Me
14. If You Love Me
15. Smoke
16. Come To Me (Peace)

Growing Pains е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group с медийната подкрепа на ММ TV.

Teenzona_team
07 Фев 2008 г.

Коментари: 2
With_YoU #1, 19 Фев 2008 г.
Чак пък най-великата...прави готини песни наистина...мн ми харесва Just Fine
just_sexy4 #2, 07 Юни 2008 г.
pf taq ima e**ti qkite pesni nz..mn gotin glas..abe gotina mackata