14 март е датата на издаването на новия му албум “HOTEL”

Моби обяви подробности около предстоящото си турне във Великобритания през май 2005 г., което стартира с концерт на 16 май в Глазгоу. От пънк рок изпълненията до церемониите по закриването на Олимпийските игри, а между тези събития и водеща звезда на престижния фестивал в Гластънбъри, Моби се е проявявал както пред шепа хора, така и пред над 2 милионна аудитория. Това са първите концерти на Моби във Великобритания след изключително успешното му турне през 2002 г.; освен шоуто на 19 май на Брикстън Академи, той ще бъде и специален гост на “Ар И Ем” в Дъблин на 19 юни.

Турнето е в подкрепа на дългоочакваната нова продукция на Моби - "Hotel", който излиза на 14 март (у нас от EMI/Анимато Мюзик). Албумът се придържа към добре познатия атрактивен електронен стил на музиканта - от спокойните инструментали, химните, бавните и новаторски смесвания до раздвижените електро-диско ритми и баладите.

Първият сингъл от албума `Lift Me Up`, който официално бе издаден на 28 февруари, вече се превърна в едно от най-въртяните парчета в радио и телевизионния ефир.

Засега потвърдените дати от турнето на Моби във Великобритания включват:

16 май - Glasgow, Academy
17 май - Manchester, Apollo
18 май - Birmingham, Academy
19 май - London, Brixton
19 юни - Dublin, Ardgillan Castle

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
01 Мар 2005 г.