снимка: Форум Филм България

Със специално видео, от Paramount studio съобщиха, че алтернативните британци от MUSE ще изнесат специален концерт на живо вeднага след гала премиерата на филма „Z-та световна война” в Лондон. Парчетата, които феновете на бандата ще чуят на 2 юни, са от последния албум на MUSE „The 2nd Law“. Някои от тях влизат в саундтрака на очаквания апокалиптичен екшън с участието на Брад Пит.

Носителите на „Грами“ имат шест албума от създаването на групата през 1994 г. с продадени 15 милиона копия. Седмица след излизането си, албумът “The 2nd Law” застава на второ място в класацията Топ 200 на сп. Билборд, а първият сингъл от него -  Madness остава на 1-во място в Billboard Alternative Chart в продължение на 19 седмици. Тази година “The 2nd Law” и “Madness” печелят две номинации „Грами“.

Преди дни, на първата в света извънредна фен прожекция на апокалиптичния екшън „Z-та световна война“ в Джърси, зрителите в залата бяха буквално стъписани и въодушевени от неочакваната поява на самия Брад Пит на живо пред тях. Освен, че представи пред почитателите си „Z-та световна война”, на който е и продуцент, същата вечер Брад Пит и екипът на филма посрещнаха VIP гости в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк, сред които бяха Брус Уилис и Ема Хеминг, Морган Фрийман, Кевин Бейкън, режисьорът Оливър Стоун, певецът Стинг и Труди Стайлър и др.

Историята в „Z-та световна война“ се разгръща около служителя на Обединените нации Джери Лейн (Брад Пит). Той обикаля света в трескава надпревара с времето, за да спре пандемия, заплашваща да свали правителства, да разбие армии и да покоси човечеството като вид.

Режисьор на „Z-та световна война” е Марк Фостър („Спектър на утехата”, „Балът на чудовището”), а екранни партньори на Брад Пит са Матю Фокс („Изгубени”, „Детектив Алекс Крос”), Дейвид Морсе („Зелената линия”), Мирей Енос („Убийството”), Джеймс Бадж Дейл („Пасифик”) и др.

„Z-та световна война” е вдъхновен от едноименния роман на Макс Брукс, който е на книжния пазар у нас от издателство „Изток-Запад”.

Официалната българска премиера на „Z-та световна война” е на 28 юни 2013 г. в 3D кината, с предпремиерни прожекции от 21 юни. Любопитна информация за продукцията може да намерите на официалната фен страница на Форум Филм България във фейсбук: www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.

 

Teenzona_team
27 Май 2013 г.