If On A Winter’s Night… е посветен на любимия сезон на Стинг – зимата. „Темата за зимата е обширна. Носи много вдъхновение и материал” – коментира той. „Извличайки всичко в един албум, се надявам да съм създал нещо ново и различно. И да покажа как нашите предци са празнували парадокса за светлина в сърцето на тъмнината и чудото на прераждането, изразено в смяната на сезоните”

В колаборация с известния продуцент Робърт Садин If On a Winter’s Night…включва традиционна музика от британските острови. Стинг и гост-музиканти интерпретират различни народни, коледни и приспивни песни като The Snow It Melts the Soonest (традиционна песен от Ню Касъл), A Soalin’ (традиционна английска молитвена песен), Gabriel's Message (коледна песен от XIVв), Balulalow (приспивна песен на Питър Уорлок) и Now Winter Comes Slowly (на Хенри Пърсел).

За по-добро представяне на емоциите на зимата Стинг работи с дългогодишните си приятели и колеги – китаристът Доминик Милър, Катрин Тикъл (цигулка и гайда), Джулиън Сътън (акордеон), Мари МъкМастър (шотландска арфа) и други.

Траклист:

1. Gabriel's Message
2. Soul Cake
3. There Is No Rose Of Such Virtue
4. The Snow It Melts The Soonest
5. Christmas At Sea
6. Lo How A Rose E'er Blooming
7. Cold Song
8. The Burning Babe
9. Now Winter Comes Slowly
10. The Hounds Of Winter
11. Balulalow
12. Cherry Tree Carol
13. Lullaby For An Anxious Child
14. Hurdy Gurdy Man
15. You Only Cross My Mind In Winter

If On A Winter’s Night… е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс / Universal Music Group с медийната подкрепа на списание MAX, радио Classic FM и радио Jazz FM

Teenzona_team
27 Окт 2009 г.

Коментари: 1
Valio1994 #1, 28 Окт 2009 г.
Въх...от векове не съм го слушал,няма да е зле да му чуя новия албум.