Автор Съобщение
myxomopka
Пуснато на: 03 Апр 2008 г. - 23:31 ч.
Две 14-годишни момичета хвърлиха в ужас хиляди родители, след като се разбра, че самоубийството им се дължи на популярния сред тийнейджърите Emo Style.

Момичетата са от Благоевград и са учили във II ОУ, предаде вестник „Струма“.

Ръководството на училището е шокирано. Директорът свика родителите на среща, за да ги предупреди за нелепата тенденция все повече тийнейджъри да се включват към ЕМО - стила.

Децата се самоубили ритуално, като си прерязали вените с бръснарско ножче.

Девизът на 14-годишните Мишел от 7 “а” и Нели от 7 “б” бил “Кухнята, ножът, вените, край на проблемите!”.

Наскоро 15-годишно момиче от Бургас, също почитател на ЕМО-модата, едва не загина от алкохолно натравяне.

Младежите, които са част от EMO-групата, са известни със своята емоционалност. Те не търсят никакво внимание и помощ и се възприемат като обект на социално насилие и несправедливост.

Почитателите на Emo Style са част от една различна култура, включваща и специална мода за обличане и музика.
Ruby_Bolger
Пуснато на: 03 Апр 2008 г. - 23:35 ч.
Чалгарчетата намериха нов начин да се правят на интерестни.... а покрай себе си увличат и невинни, нищо не знаещи за света деца! срамота! самоубийството е изход за страхливци!!
spanxxx
Пуснато на: 03 Апр 2008 г. - 23:38 ч.
lame..
The_Kiss
Пуснато на: 03 Апр 2008 г. - 23:47 ч.
хаха единствените истински емота,другите само говорят,че ше си резнат вените...фейкове
dafi_bs
Пуснато на: 03 Апр 2008 г. - 23:50 ч.
тези май са приели всичко много насериозно ...

има т.н. емота, които са друг "вид" и не са депресирани и не искат да се самоубиват, просто им харесва начина на обличане
Epitaph
Пуснато на: 03 Апр 2008 г. - 23:59 ч.
....................
mynik_f
Пуснато на: 04 Апр 2008 г. - 00:22 ч.
става ми гадно като четатакива работи..просто малади момичета(смея да кажа даже малки) а докъде са стигнали..още нищо не ся видяли от живота и вече са си го отнели..пфа...гадно е!
kris
Пуснато на: 04 Апр 2008 г. - 00:39 ч.
това че се самоопределят като емота не ги прави нито по-чувствителни, нито по-изстрадали от останалите, така че стилът не е оправдание....


Самоубийството е феномен, който се наблюдава само при нашия вид. Няма животно, което да е способно на такова деяние. Това е така, защото само ние сме до такава степен съзнателни, че можем да гледаме на себе си и на живота поотделно. Съзнаваме, че сме живи, съзнаваме и че можем да умрем. Съзнаваме и, че самите ние можем да предизвикаме смъртта си. Когато един човек има самоубийствени(суицидни) мисли, това трябва да ни подсказва, че той(тя) се намира на дъното, в пълна безнадеждност. Би могло да е съвсем малък проблем, примерно че любимия човек не е отвърнал на чувствата му, а може да е нещо много сериозно и страшно, примерно да е останал парализиран до края на живота си и да живее в крайно неудовлетворение от тази перспектива. Примери могат много да се приведат. При всички случаи те ще покажат, че човек страда и още нещо, което е по-важното, той не може да се справи с проблемите си, чувства се изолиран, изоставен, непотребен на никого, презрян, дискриминиран и му идва до гуша както се казва от всичко това, каната прелива и той предприема самоубийството като начин за измъкване от сложната ситуация. А проблемите му често не са един или два, те са се натрупали, усложнили са се до немай къде и дори вече не им се вижда началото. Всеки може да стигне до такава точка. Не си мислете, че само хора с лабилна психика попадат в списъците на самоубийците. Животът в човешкото тяло е много труден и ограничаващ. Душата идва от свят, където се чувства напълно свободна и навлиза в свят, където ограниченията са навсякъде. На някои това им идва нанагорно, те са едни от малкото, които се самоубиват по такива причини.
kris
Пуснато на: 04 Апр 2008 г. - 00:41 ч.
между другото ми е много интересен фактът каде се намира темата
това със самоубийствата неква нова мода ли е?
Ruby_Bolger
Пуснато на: 04 Апр 2008 г. - 01:30 ч.
емоизмът е новата мода!! бляхххх....