Автор Съобщение
Servantes
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 01:33 ч.
Слушах я на няколко пъти та песен. Според вас има ли нещо срещу което наистина трябва да се бунтуваме. Не се ли сляхме твърде много със старото поколение по отношение на проблемите си. Каква е разликата между проблемите на нашите и моите проблеми - май никаква. Матурите бяха живия пример - нямаше подкрепа сред вички ни срещу тях,малцина ходиха да протестират, а и някак си при разговорите помежду ни тази тема бе оставена на по-заден план. Защо не сме едно здраво силно поколение което живее на макс?! Да не би някой някак ни промива успешно мозъците и затова се държим нелогично за младежи в разцвета насилите си. И къде се крие отровата която погубва жизнеността ни и ни кара да живеем ден за ден.
Аз колкото и да обичам някои песни от по-оплюваната музика днес се запитах сериозн - Дали не е в чалгата. Може и там да е - но не може да е само там. Просто не е достатъчна дозата.
Вие как мислите?
Servantes
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 01:38 ч.
http://www.vbox7.com/play:d3da9e0d
Epitaph
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 01:58 ч.
Пo въпроса за матурите...когато искаха да ги въведат още първия път, учениците се вдигнаха на бунт, при това всички ученици от 8 до 12 клас по онова време, мисля че дори съдиха държавата...ии правителството ги махна и се чудиха дали да са за моя или следващия набор тоест 89...единственото което спря министъра да направи така че да правя матура беше тва че дъщеря му е колкото мен...ии не мисля че тази година ученицие направиха достатъчно за да отменят матурите, не бяха единни, не бяха заедно..нищо..ии се вижда как поколение след поколение, на никой не му пука за даскалото все повече и повече..дай ми бира и масурка и нека Джа да ни пази... преди малко гледах едно видео как 2 9-класнички пият бира в свободния си час..10и15 сутринта..и на повечето хора сигурно не им прави впечатление, те като чуят убийство на 300 човека превключват на следващия канал като само си плюят в пазвата...не мога да искам обществото да се събуди след като и аз съм заспал, но го правя..искам го!! За проблемите тогава и сега нз..и те са имали проблеми но със сигурност са заспивали сити и спокойни, а аз съм гладен в момента и сериозно се трвожа за себе си щото знам навън кои обикалят. Умирам от желание да изляза и да тичам из квартала, за здраве, но най-много да намеря смъртта си или най-малкото боя...писна ми да се страхувам, писна ми от чужди проблеми които се отразяват на мен, писна ми да се калявам за тоя живот сякаш ще живея 1000 години...
Servantes
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 02:32 ч.
А песента не е ли супер?!
Epitaph
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 04:43 ч.
песента е просто песен, придава чувство, озвучава живота ти, кара те да настръхнеш, но когато имаш нужда от някого или нещо, не ти го дава...
Ruby_Bolger
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 08:31 ч.
като сте тръгнали за матурите аз пък ще кажа, че според мен е редно да има матури! при положение, че ни пука за "образованието" какво толкова се плашим от тях.... е, да не сме съвсем подготвени за подобно нещо, ама и това ще мине и то по нелош начин!
относно това заще не сме единни... е как да не сме... откриваш си съмишлиници сред "обществото" и щом идеите ви са еднакви, то ще сте единни във повечето неща.... колкото повече са ти съмишленици, толкова по - общи каузи ще защитавате...
не мисля, че е нужно да сме черногледи... ние правим света, значи можем да го променим
по отношение на песента не ме кефи особено много, но пък Ясен я изпълни страхотно
kris
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 17:23 ч.
песента е много луда - кефи ме
по въпроса с матурите аз не ги ща по простата причина че ме е страх да не ме скъсат, иначе съм съгласна че не са излишни....
dafi_bs
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 18:34 ч.
много ми е скапан деня така че ще пиша много ...

ще започна с матурите. руби и аз съм "ЗА" матурите, НО когато във всички училища преподават кваливицирани учители, който си знаят работата, а не се боят от учениците, когато този срещу теб-учителя, знае как да си изгради уважение и как да те накара да учиш. искам да има матури, НО не искам парите да купят и тях. в 7 клас не исках да кандидатствам, защото покрай мен се говореше как родителите ще им купят местата в училище и как учителките им от уроците ще им проверяват работите и ще им пишат високи оценки. нямах ясна представа какво искам да правя в бъдеще затова ми бе все тая къде ще ме приемат. приеха ме с мои усилия с добър успех и си мислих, че ще е по-добре. е какво по-добре като още от 8 клас учениците започнаха да подкупват госпожите и това пред всички останали и когато аз го повдигна на въпрос всички ме гледат злобно и се правят сякаш това не се е случило.
как искате да сме единни като парите владеят всичко. как може дете на 14 да е с ясна цел, че родителите му ще му купят по-добро бъдеще. повръща ми се от такива хора. въпроса е, че границата падна. братовчед ми е на 4 и леля му има пари и му купува маркови дрехи от чужбина и той се фука, че носи адидас.
защо толкова малко хора се организираха против матурите? просто малко са тези, които знаят за какво иде реч. когато в бс бе митинга против матурите, половината бяха на кафетата, другата половина бяха пияни и просто бяха излезли да викат.
малко са хората, които реално могат да се справят с матурите. малко са честните хора, които ще дадат всичко от себе си, но няма да си платят. много са тези, които ще платят с парите на мама и тати. още повече са родителите, които биха подкрепили децата си в това да платят без да си "цапат" мозъчето и да научат нещо.
песента е яка. не знам английски и не знам как се превежда, но ме кефи и ме зарежда с енергия.
ди, и аз гледах това клипче. всички сме наясно, че с всяко поколение всичко запада.
дали преди са били по-добре. пак е имало убийства, кражби и изнасилвания, но просто не са ги давали по тв-то. а и кой да ги гледа, когато хората са нямали тв? онзи ден с по възрастни хора си говорихме как са им крадяли дрехите, защото да имаш дънки е било привилегия. за гримове да не говорим. на коледа и нова година са се редяли на опашки, за да купят по едно кило банани. абе и на тях не им е било по розаво, но силни и упорити са се справили, защото са били работливи хора.
преди ми беше смешно как хората ходят и пият бира на пейка. много по-яко е отколкото да седна в задимено кафе, със силна музика без да чувам какво ми говорят. по-хубаво ми е да отида вечер в морската, с бира или натурален сок, да гледам морето и звездите и да си говорим с приятели.
един човек, на който много се кефя е казал "ти трябва да бъдеш промяната, която искаш да видиш в света". преди правех точно това, но вече взимам да се превръщам в онези еднаквите без мислене. омръзнало ми е да се боря за кауза, която е загубена още преди започването й ...
а сещам се униформите. в моето училище искат да ги въведат от другата година, но при положение, че ще съм 12 клас(ако завърша 11 де) искат да ме задължат да си я купя. да бе да ...

дано при вас положението е по-добре, че моето стана много насрано(няма да се извинявам за израза, защото си е точно така)
dafi_bs
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 18:38 ч.
квалифицирани*
които*
имаше май и други грешки, но не ги запомних
dafi_bs
Пуснато на: 07 Май 2008 г. - 18:39 ч.
класифицирани *****