Автор Съобщение
fantazor
Пуснато на: 08 Май 2008 г. - 21:34 ч.
an1g,
Ами, да ти кажа изцяло си зависи от това какъв човек си. На мен лично ми се е налагало да правя избор между повече пари от работа, която по мое мнение не отговаря на образованието и квалификацията ми и работа за по-малко пари, която ми предоставя развитие и от която мога да науча много неща.... избрах тази за по-малкото пари. Така че.. наистина си зависи от човека. Футболистите и в Левски и в Израел си карат скъпи коли. Така че.. не са за съжаляване. Просто в случая са избрали повечето пари, което за едни може и да е правилен избор... за други - не. Но при всички случаи, не са там за да се развиват.

А едната емисия от по 5 минути наистина не е достатъчна... ако искаш да си истински привърженик и да изказваш компетентни мнения. (аз, честно казано и аз съм далеч от задълбочените познания. имам приятели, които знаят на изуст резултатите от всички мачове на ЦСКА през последните 15 години... аз не помня такива неща). Но все пак...

"ЦСКА купува мачове" - това трудно можеш да го докажеш и просто няма смисъл да се спори. Това си е някаква теория създадена от компексирани левскари, които се чудят как да се чувстват по-добре от това, че са 16 точки зад ЦСКА.


"Лески играят правилен футбол" (участвали били в шампионската лига) - ако играехте правилен футбол нямаше да сте с 16 дочки зад ЦСКА и да ви гонят треньора. В шампионската лига бяхте на два гола от поставянето на световен антирекорд (най-много голове в собствената врата). Общо взето - с участието си там само се изложихте. Не знам защо продължавате да го изтъквате. ЦСКА е стигал до полуфинал на КЕШ, а вие се изкарахте "европейски боец" от това, че сте участвали (а не играли) в шампионската лига.

Томов няма нищо общо с Еврофутбол. Нещо общо има Васил Божков... но той вече не е собственик на ЦСКА...
dafi_bs
Пуснато на: 08 Май 2008 г. - 21:53 ч.
фантазьор, а аз пък мога да ти дам един мач за пример, в който си пролича, че мача е купен. става въпрос за пирин-цска 15септември 2007. ако имаш възможност някак си да го намериш и да го гледаш. едно е да си първи, защото си играл добре и го заслужаваш, друго е другите да играят слабо и ти да плащаш, защото имаш тази възможност.

както съм казвала бг футбола е на много ниско ниво, но все пак го гледам. следя и отбори от "б" и "в" групите.
нали знаеш, че като си фен на цска ще ги подкрепяш дори когато губят. това, че тази година сте шампиони не означава, че трябва да оплювате левски, защото са ви "враг". другата година може левски да станат шампиони и тогава техните фенове ще оплюват вас.

говориш за 5мин гледане на новини... ем аз следя доста какво става със спорта като цяло в бг, но пак не знам всичко, не защото не се интерисувам и не чета, а защото не всичко написано е вярно(мисля, че тук ще се съгласиш с мен)

различни са времената. не знам дали знаеш, но гунди примерно са искали да го купят от няколко чужди отбора при който е щял да намери по-добра реализация, но той е избрал да остане в левски, защото това е било на сърцето му. това дали си добър и дали имаш възможност е нещо рядко срещано.

мислиш ли, че бербатов е щастлив с парите и славата, който придоби? не мисля ... на него му липсва любов, която не може да си купи. колко са добрите футболисти играещи в чужбина? 4-5. познавам поне 7-8, който заслужават също като тях да да играят навън, но не всеки има късмета да покаже добрата си игра пред хората с парите...

харесвам роберто карлош, но въпреки че играе добре в момента играе в малко известен отбор, защото не иска феновете му да гледат спад в неговата игра и да се оттегли от футбола с достойнство.
fantazor
Пуснато на: 08 Май 2008 г. - 22:44 ч.
Дафи,

Първо да те поздравя за смисления коментар. Винаги се радвам, когато хората могат да отстояват мнението си с конкретни доводи.

Относно мача, който споменаваш - конкретно не се сещам за какво става въпрос. Определено съм пропуснал да го гледам. Аз докато учех в Благоевград ходех на мачове на Пирин, ама от както не съм там пропускам развитието на този отбор.

Относно нивото на футбола в България - ами... зависи каква е базата за сравнение. Тоест - с кое първенство го сравняваш. Ако го сравняваш с Англия или Германия -да. Наистина е слабо. Но има много по-слаби първенства... при това такива в европейски страни. Така че - да... зле сме... но има и по-зле от нашето първенство.

Естествено, че винаги ще подкрепям ЦСКА... дори и когато губят. Милата голина "евробоецът" беше шампион и отново си подкрепях ЦСКА и оплювах Левски. (не за друго... аз признавах, че тогава бяха по-добри от ЦСКА... обаче не са и не бяха "евробоец", "синя лавина" и т.н. Просто се възгордяха адски много, при това без покритие. )

А, иначе - да. Много от написаното не е вярно. И аз напоследък се дразня адски много на журналистите, защото пишат адски глупости и то като водещи заглавия и на следващия ден пишат противоположно нещо. Аз затова предпочитам да гледам мачовете и да си правя сам изводите за това кой как играе, а да не разчитам на някакъв журналист да ми казва как според него е било. Другото нещо е, че има изявени левскарски вестници (като 7 дни спорт например), в които информацията винаги се изкривява в полза на Левски... което за мен е недупостимо. Поне журналистите би трябвало да са неутрални и да представят нещата както са и да не се влияят от футболните си пристрастия (предполагам, че има и цска-рски журналисти, така че.. тук говоря принципно)

Относно Гунди - тук отново не мога да коментирам, защото наистина не съм запознат в подробности с историята на Гунди. Предполагам, че си права. Тук може да греша.. но по негово време е имало и друг проблем - правителството не е позволявало на футболистите да играят в чужди държави. Така че, предполагам, че и това е оказало влияние.

Относно Бербатов - ами, не съм съгласен с теб. Зависи с какво измерваш щастието. Бербатов си има сериозна приятелка от която иска да има и дете (това го каза самия той наскоро), така че.. мисля, че любов не му липсва. Естествено, със сигурност му липсва семейство и т.н. но, той е добър пример за това, че зависи какво искаш и какви са ти приоритетите. А, приоритетите на Бербатов са ясни - професионално развитие и постигане на по-големи успехи. Но, неговата цел е наистина развитие. Затова преминава от Пирин в ЦСКА. Затова преминава от ЦСКА в Леверкузен, а после и в Тотнъм. А да преминеш от шампион на европейска страна, отбор играещ в шампионската лига и УЕФА и да се преместиш да играеш в отбор във втора дивизия в Израел не е развитие. Затова и ФК Левски е на това дередже... затова и левскари отдавна не са пробивали в големи европейски отбори. Просто Левски има много добра политика за откриване на таланти и развиване на детско-юнушески футбол (поне в момента, трябва да призная, че правят много повече от ЦСКА в тази насока), но пък когато става въпрос за трансферна политика, просто не успяват да нацелят нито правилния момент в кариерата на футболистите, нито правилните отбори. Затова и е жалко, че качествени играчи като тези, които последно заминаха в Израел, като Гонзо и т.н. провалят кариерата си така. Той този хахото - Вили Вуцов, каза днес, че щял да привлича част от тях обратно. Дано се получи... защото жалко за играчите... а и жалко за националния отбор на България.

Роберто Карлош не е млад играч и той не търси развитие в кариерата си. Той е намерил не много силен отбор, защото както ти каза, не иска да се вижда спад в играта му. Това е съвсем нормално и много от най-добрите футболисти го правят към края на кариерата си. Или заиграват в малки и неизвестни отбори или почват да играят в отново не толкова известни, но платежоспособни отбори от Арабските емирства, САЩ и т.н. Но, това са футболисти, които са постигнали върха на кариерата си и просто я доиграват. Това обаче не е случая с футболистите на Левски, които са в момента в разцвета на силите си (като изключим Дедо Боре, разбира се) и на които сега им е времето да търсят развитие.

Хайде стига толкова, че стана егати философския спортен анализ.
dafi_bs
Пуснато на: 08 Май 2008 г. - 23:47 ч.
нарочно не дадох своя коментар за мача, защото най-добре ти можеш да прецениш как са играли твоите любимци и въпреки че си пристрастен ще видиш, че играта им е слаба.

не сравнявам нивото на футбола в бг, с която и да е друга страна. говоря изцяло, защото дали по тв-то или на живо гледам само слаби и скучни мачове(за бг говоря)

аз познавам лично един журналист. освен, че пише във вестник той си има и сайт. всички в сайта го оплюват, че е доста пристастен в писането си на някой теми, но в действителност той не е фен на дадените отбори, които хвали. аз помагам на този журналист и пиша статии за волейбола, но във всичките ми написани статии си личи моето пристрастие, но никой не ме е опрекнал 1защото не съм журналист 2почти всички читатели са бургазлии и се радват на отбора ни.

за гунди- препоръчвам ти да изгледаш филма "60 години гунди", въпреки че си фен на цска мисля, че някой неща ще ти харесат.

за бербатов- не съм на "ти" с личния му живот, за да знам как се чувства, но не съм и чула, че мисли да се жени...

за роберто карлош- тук примера ми малко куца, защото той наистина скоро ще се оттегли хах но просто не се сещам за някой конкретно... като се сетя може би ще пиша пак