Автор Съобщение
mnogo_pe4ena
Пуснато на: 25 Май 2008 г. - 03:17 ч.
Не съм проверила дали има такава тема,така че отначало моля за извинение....Мойто семейство си го харесвам,никога не са ме лишавали от нещо,гледали са всичко да ми дадат,били са до мен,споделям с тях много неща...Но майка ми и баща ми имаха много проблеми по между си,най-вече зареди баща ми..и тази вечер най-официално се разделиха,но просто беше ужасно...деляха си вещи,пари и глупости,за мен и брат ми нищо не се спомена,освен когато баща ми си поиска телефона който ми подари за рождения ден...И баба и вуйчо се изредиха през у нас и говореха какви ли не неща за татко,но каквото и да е направил аз не мога да го мразя или да се държа лошо с него,а то както е трагнало семейството вместо мен са взели това решение...просто не знам как да постъпя,незнам как да се държа с него,като той е виновен и го знам,но се пак е несправедливо да съм на страната на мама само,защотото и той е част от нас....супер объркана съм от всичко което се случи и просто моля за съвет все едно какъв.....
Axel
Пуснато на: 25 Май 2008 г. - 12:35 ч.
Гледай сега...просто отстоявай мнението си.Имаш някакво мнение за нещата.Кажи как ги виждаш нещата и не се подавай на манипулации.В тоя свят една от най-могъщите сили е манипулацията и който го умее това по-добре...често излиза победителят.
Преди години и моите родители се разделиха...е пак заради баща ми...щото си хареса друга жена и бла бла бла...имахме ужасно много пари, ама заради глупостите им да ги делят и тем подобни...загубиха всичко...абе както и да е...не за мен сега...
Та...никой родител няма право да те настройва срещу другия.Имаш глава на раменете и можеш да взимаш решения.Ако на някого това не му изнася...можеш да му кажеш да се завре...знаеш къде.Майка ми макар да беше много против баща ми, аз не можах да застана срещу него...нито пък сестра ми.И двамата си го обичахме и не го обвинявахме...макар да не плащаше никаква издръжка.Но просто бивотът е такъв.
Сега като по-голям.Майка ми е в Бургас, а баща ми все още си живее в София и като му ходя на гости е много готино.С времето осъзнах колко много си отиват като двойка баща ми и приятелката му.
Мисълта ми е следната - за сега си имаш някакво мнение и си дръж на него.Всичко останало ще се нагласи с времето...или по-скоро с израстването ти, щото времето никаква не я върши.
Лошото, което ми направи впечатление е, че баща ти си е поискал телефона, който ти е подарил.Че кой родител би направил това?
Веднага...нищо, че съм малък и съм му дете...веднага щях да изплюя нещо от рода на "Браво бе...вижте се!Стигнахте до там, че да делите и вещите на детето си...а самото дете?Какво...не го щете ли, че до сега не сте го задърпали като цигани борещи се за боклук пред кофата"...
Дееба, това много ме ядосва...Няма какво да си объркана...Ти си знаеш най-добре какви са родителите ти.Някои наистина заслужават да застанеш против тях.Но не винаги.
Отстояваш ли своето...винаги ще намериш как да постъпиш.
crazy_kari
Пуснато на: 25 Май 2008 г. - 13:46 ч.
Ами миналата година нашите започнаха да се карат много често. И един ден като си говорят влизам в всекидневната и те си крещят `добре ша се развеждаме` и аз стая като закована после почнаха да се дракат що неса отворили тая тема аз като съм била в стаята. Аз си мисля, че неса добре и някфи глупости. Има моменти, в които говоря само с мама или тате и разбирам или поне така си мисля, че още неса се разделили само заради мен и кака. Но ако съм на теб ще направя така. Говори с баща ти еди си кой ден къде и кога само двамата да си говорите {уж}. После говори и с майкати само и и кажи, че ще сте само двете. Така отиваш там вземаш и брат си ако не е много малък, иначе няма смисъл. И сядате и говорите на 4 очи, ако и двамата заявят, че няма да стоят на една маса заедно им кажи да го направят поне за теб, че поне тфа ти дължат. Абе просто седни до говориш и с двамата. Се пак и ти си част от това все още съществуващо семейство така де. Просто говори с тях обясни им, че и ти имаш право на мнение и толкова. А ако нещата се влушат направи още една тема.
black_lady
Пуснато на: 19 Юни 2008 г. - 18:30 ч.
Аз бих стояла настрана. Големи хора са и сами трябва да си оправят проблемите. Гадното е, че децата страдат най-много от това, но няма начин. Гледай на това просто като на гаден период, през който трябва да се премине. Някои хора просто не са щастливи заедно и раздялата е за добро... поне от тяхна гледна точка.
elinkaaa
Пуснато на: 20 Юни 2008 г. - 00:25 ч.
Според мен каквото и да става те са ти родители и заслужават уважение!Ако баща ти не се държи добре с теб,няма смисъл да му цепиш басма,но трябва да показваш едно елементарно уважение,като към човек,който те е дарил с живот!Каквото и да става с родителите ви,вие трябва да сте им благодарни и да не се месите в нещата на големите,както неведнъж сте чували