Автор Съобщение
Servantes
Пуснато на: 21 Окт 2008 г. - 23:07 ч.
Наскоро един от най-бележитите съдебни медици се самоуби. - обеси се. Известен политик от турски произход - също. Защо?
Полудяват ли хората и какво ги кара да сложат сами последната точка.
И верни ли са историите, че някои хора могат да влияят върху други, да ги подлудят в буквалния смисъл на думата,да ги "задължат" в определен ден и час да направят нещо просто. Нещо толкова просто като да вдигнеш едно оръжие и да дръпнеш един спусък или още по-просто: да се окачиш на важе и да висиш на него.
Стана злокобно тия дни в в България....
crazy_kari
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 00:12 ч.
В България винаги е било така. Какво ги кара ли, човек в един момент не издържа на напрежението и слага край, защото невижда друг избор, защото няма кой да го опъти и да му подреди живота, за да продължи. В крайна сметка др-те тъгуват за него, а той неможе да промени нищо, защото вече не из между живите.
Servantes
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 00:31 ч.
Добре де. Той е депутат от управляващите. Има власт, има пари има и имоти. Съратник е на един от най-влиятелните хора у нас - Ахмед Доган. Защо човек който имавсичко това ще се самоубие? (друг е въпроса, че доколкото съм запознат мюсюлманството осъжда самоубийството. По този въпрос трябва някой по-компетентен да говори.)
Другият има слава, вероятно и пари. През рацете му са минали десетки трупове и приел смъртта като част от ежедневието. Не вярвам в нея той да е видял "изходът".
А и сега като сме в Европа е лесно - имаш ли твърде много проблеми просто си вдигаш шапката и отиваш в друга страна и почваш на чисто. Нов дом нова работа ново обкражение + нов език, нови нрави, нов климат, и т.н.т.

Не мога да повярвам,че една сутрин можеш да се събудиш с мисълта колко гаден е живота, и да му сложиш край. Тук не говорим за психично болни хора, а за хора като гореспоменатите двама които явно са със здрава психика щом са постигнали доста приживе.
crazy_kari
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 00:56 ч.
Може да са имали проблеми, за които ти да не знаеш и без значение в коя страна са тези проблеми да им вредят И психически. В смисъл за тях парите и имотите са ежедневие, ако за теб са всичко за тях това е най-нормално нещо те с това свикват. И него оценяват.
Както и да е това, което исках да кажа , е че може да има неща за живота им, които не само ти да не знаеш и за това да се е самоубил и единя и др-я. Щом си стигнал до самоубийство ни най-малко ще те интересува религията. Кфи наказания ти като се самоубиеш кой аллах ще търси да ти обeснява, че тфа е против религията ти вече се мъртъв. Просто явно са си имали др-ги причини и проблеми, които са ги накарали да стигнат до тук. Явно нещо мн сериозно, за да стигнат до смъртта :/
Servantes
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 01:19 ч.
Не е така просто. Това са двама известни личности, натериално добре, семейни (не са някакви отшелници), и това се случи изведнъж, да не кажем едновременно. Кое бе последното самоубийство на тъй популярна личност - явно толкова отдавна, че дори и аз не си спомням.
Тука има нещо гнило, но ако разчитаме на разследването - никога няма да узнаем.


Има и още нещо. Никой политик не казва нищо по случая с турчина. Само Иван Костов каза, че имало политическа криза или нещо таков, но това ние си го знаем отдавна. Всички останали мълчат, като риби. Медийте пък обръщат огромно внимание на единия случай (този с турчина), а другия го оставят в сянка.
crazy_kari
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 14:26 ч.
За, което е платено за това се говори
dafi_bs
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 14:37 ч.
трудно можем да разберем какви са причините да се случват разни неща в нашия живот, а камо ли да намерим верния въпрос на твоя въпрос... причините може да са няколко, но не знам
за разлика от християните, мюсулманите са по-вярващи. може да е било убийство, защото ако е бил вярващ малко странно да се самоубие... а може и да е инсценираана смъртта му както беше направено с един мафиот(не му помня името).
не знам обаче кое е по-силно ... дали това да слушаш един човек или да си вярващ... ако някой му е казал да се самоубие, той може да откаже ест
но не знам ...
Servantes
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 14:59 ч.
Оставете религиите. Просто питам има ли според вас връзка между двете самоубийства.
crazy_kari
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 16:23 ч.
Откъде можем да знаем?
Колкото знаеш и ти толкова и ние ... :/"

ddz
MiMcHeToOo
Пуснато на: 22 Окт 2008 г. - 17:43 ч.
Според мен има. Не мога да дам причина защо, просто мисля, че има. Нищо не е случайно на тоя свят