Автор Съобщение
Servantes
Пуснато на: 06 Мар 2010 г. - 14:04 ч.
http://www.youtube.com/watch?v=PooEhBxh0NY
Servantes
Пуснато на: 10 Юни 2010 г. - 02:05 ч.
Из Софийската черна хроника - Когато бе убит Стоян Балтов, вестници и медии се скъсаха да приказваха, имаш еобществен натиск и т.н.т. Когато преди две години е убит студент от същия университет, който е хомосексуалист, всички мълчат. Само у нас цената на човешкия живот се определя от това с кого си лягаш.


Двама младежи пребили до смърт студент по медицина в Борисовата градина, защото искали да прочистят парка от гейове. Арестуваните Радослав Кирчев, на 19 г., и 20-годишният Александър Георгиев нападали, биели и грабели млади момчета, които приличали на хомосексуалисти, научи "24 часа". Разследващите имат данни за поне още 10 нападения, по които се търсят доказателства. Столични полицаи разкриха заплетения смъртен случай 2 г. след като тялото на 26-годишния Михаил бе намерено на алея в парка на 1 октомври 2008 г. При първоначалния оглед на жертвата били открити множество охлузвания и кръвонасядания, а аутопсията показала, че мъжът е починал от задушаване. След нападението биячите взели мобилния телефон на Михаил и личната му карта. Дни след убийството бил задържан 25-годишният приятел на жертвата Явор Борисов, но по-късно той бил освободен. След десетки разпити на близки и свидетели се оказало, че въпреки скандала между приятелите Явор не е замесен в убийството. Успоредно с тази версия криминалисти упорито проверявали и дали някой използва откраднатия мобилен телефон. Така достигнали до член на банда от 5-6 младежи. За забавление те ходели в Борисовата градина и биели и грабели момчета, които приличат на гейове, разказват полицаите. След дълги разпити свидетелят признал, че е присъствал на нападението на бъдещия лекар и е видял кой го е убил. В четвъртък полицаи събрали неоспорими доказателства срещу Александър и Радослав и ги арестували. Двамата са обвинени в убийство по особено жесток начин. Единият задържан е студент по информатика. Трима техниприятели, присъствали на смъртоносния побой над Михаил, са дали показания кой е виновен за смъртта му.

"Синът ми след месец трябваше да си вземе дипломата, а вместо това вече 2 г. ходя на гробища", каза през сълзи вчера майката Христина. Тя сподели въпреки мъката си, че е благодарна на полицията, че е стигнала до убийците на детето й и се надява те да си получат заслуженото.

"Първоначално при огледа не са били открити сериозни веществени доказателства, но после полицията си свърши наистина съвестно работата. Работеше активно 2 г., без да изключи нито една възможна версия, и така стигна до извършителите", коментира вчера адвокат Марин Марковски, който представлява майката на жертвата.
Servantes
Пуснато на: 16 Окт 2010 г. - 00:21 ч.
По повод третия фестивал София Прайд на 26 юни, бих искал да изразя подкрепата си на всички, които на този ден ще отпразнуват различието. Зачитането на човешките права е една от основните демократични ценности, на които се основава Европейският съюз. Тези човешки права се отнасят до всички хора, независимо от тяхната раса, пол, етнос, религия или сексуална ориентация. Изтъкват се редица причини, които да оправдаят хомофобията, например зачитането на религиозни доктрини или традиционни ценности. Нека кажем ясно: в днешния Европейски съюз не може да има извинения и оправдания за хомофобия по какъвто и да било повод.

София Прайд не е само за отстояване правата на лесбийки, гей, бисексуални и транс-сексуални хора (ЛГБТ). Той е за всички нас - хетеро или хомосексуални - да отстояваме тези права и да гарантираме тяхното прилагане чрез ежедневните си действия и поведение. Той е начин да кажем "не" на липсата на толерантност, "не" на предразсъдъците, "не" на дискриминацията, "не" на езика на омразата, "не" на насилието - все неща, на които за съжаление ЛГБТ продължават да са подложени. Прайдът е начин да кажем "да" на равенството, "да" на толерантността и "да" на това да приемем различието. А също и след това да прилагаме на практика това, за което говорим.

Пожелавам на всички участници в София Прайд 2010 безопасен и приятен ден.

Стийв Уилиамс
Посланик на Великобритания