Автор Съобщение
opi
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 19:28 ч.
Забраняват метълът, чехлите и голите пъпчета в училищата

По-малко от месец ни дели от началото на новата учебна година. След като премина напрежението покрай приема на ученици в училищата, директорите и педагогическите съвети усилено пишат списъци за тоталните забрани, които ще посрещнат тийнейджърите на 15 септември. Част от параметрите са зададени от образователното министерство. Метълът, чехлите и голите пъпчета ще паднат първи жертви на новата просветна реформа. Те фигурират в забранителните списъци на доста от училищата, като част от изискванията за добър външен вид. Татуировките и пиърсингите милостиво са оставени от някои училищни директори, само защото вече са направени и няма как да се отстранят. С правилата ще бъдат запознати учениците, учителите и родителите, които трябва да се подпишат, че са уведомени за изискванията. Директори в столицата са записали изрична забрана за късите панталони за момчетата, а минижупите са минали под брадвата в почти всички училища. По-лесно е там, където има униформи, защото те са ежедневно облекло и не се налага да се вкарват допълнителни забрани. Пънкарските гребени и розово-зелените нюанси в косите също са забранени.

Много ученици искат по-драстични санкции за съучениците си, които не спазват правилниците. Понякога тийнейджърите са по-строги дори от учителите в измислянето на наказания. Засега най-честата санкция, фигурираща с правилниците, е уборка в училищния двор или метеното и миенето му. Училища, които не са смогнали с ремонтите предвиждат тийнейджърите калпазани от горните класове да боядисват класните стаи или коридорите в извънучебно време .

Особено важно е, че от тази година ще има специални изисквания по отношение на храната в училищата. Новата наредба за училищното хранене изисква солниците в училищните столове и бюфети да бъдат премахнати, за да не се дава възможност за допълнително осоляване на храната. От лавките трябва да изчезнат чипсът, кока-колата и пържените ядки. Всички пържени тестени изделия като понички и мекици, също са аут. Към останалите храни има специални изисквания за здравословно съдържание. Сиренето и кашкавалът трябва да бъдат без растителни мазнини. Киселото и прясното мляко трябва да имат до 2 % масленост. Айранът в лавката трябва да бъде без сол, разрешено е да се сервира топъл шоколад и чай. Вафлите и пастичките също си отиват от менюто на учениците. Забранява се поднасянето на всякакви захарни изделия освен нормален шоколад. В столовете не бива да се предлага салам като основно ястие. Месото трябва да е задължително без тлъстини. Учениците трябва да консумират ежедневно 400 грама плодове и зеленчуци, а два пъти в седмицата да се сервира пълнозърнест хляб. Един път седмично в стола трябва да се предлага риба, а пържени храни - не по-често от два пъти в седмицата. В сандвичите на учениците задължително трябва да има зеленчук.

Наредбата влиза в сила от първия учебен ден.


Честито на учениците
dafi_bs
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 19:59 ч.
много ми е интересно кои ще ги спре
не вярвам нещата да се променят...
поне не по този начин... трябват сериозни наредби и хора, които да следят за спазването им....
Valio1994
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 20:01 ч.
Какво точно значи "метъл"? Не мога да нося черни тениски с надписи на групи или ако ме чуят по коридора да слушам "Slayer" ме пъдят?Ами ако почна да им обяснявам,че Queensryche са прогресив рок,а не прогресив метъл - к`о пра`им?
А пък какво аджеба пречат чехлите!?!В 40-градусова жега с кубинки ли да ходя?Разбирам странни нюанси на косата,къси поли,пирсинги и татута,но чехлри по дяволите!?!
Valio1994
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 20:02 ч.
^Дафи,учителите ще следят - ако те видят те водят при директора и получаваш наказание.При три наказания ти бият шута...или поне така е на теория.
dafi_bs
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 20:24 ч.
хмм вальо, принципно,когато ученика ``прегреши`` трябва да бъде наказван... в моето училище и най-големите побойници и наркодилъри не бяха наказвани...
че сега за едни чехли ли
Servantes
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 20:48 ч.
Когато аз бях ученик също имаше идеи за униформи. Тогава аз и няколко съученика решихме, че ако ги въведът върху униформата винаги ще носим бяла престилка под предтекст, че ни трябва за опитите по химия. Въпросът не е дали униформите са хубави или грозни, въпросът е, че те ограничават свободата ви де изразявате себе си чрз дрехите. Не го допускайте.
А това за метъла псамо показва пълното невежество на образователната система. Да прават каквото искат, но черно му се пише на оня учител който накаже брат ми заради външния му вид.
Valio1994
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 20:57 ч.
Дафи,казах на теория.
Сервантес,брат ти да не е метъл,че да го наказват?
Аз това ще почна да го спазвам когато някой учител(или друго опълномощено лице) дойде и ми обясни защо метъла и чехлите вредят на образователната система....чехли за Бога...
Servantes
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 22:56 ч.
Брат ми не е метъл, но е доста своеволен.
dafi_bs
Пуснато на: 21 Авг 2009 г. - 23:03 ч.
ти имаш брат
AnotherAccount
Пуснато на: 22 Авг 2009 г. - 02:03 ч.
ще ми спрат метъла
край! напускам!