На 20 юни от 21:00 часа в пряко предаване по Българската национална телевизия ще станат ясни първите три носителки накорините Мис “Национален отбор” - футбол, Мис "Национален отбор” - волейбол и Мис "Национален отбор” - баскетбол. След националния кастинг, за който се бяха записали 784 момичета, само 17 успяха да се класират за последния етап и вече са в тренировъчния лагер в София и се подготвят за големия финал. „Изборът ни не беше никак лек, защото момичетата, с които се срещнах през последните седмици бяха страхотни и за мен всички за победителки. Сега изборът ще е на журито ни, което за сега ще запазя в тайна, но е на много високо ниво. Както казах в началото – спортът ще избере своите талисмани“, сподели Маги Вълчанова, създател на конкурса.

За финала се класираха 17 момичета. Най-много са дамите от София – 6, следвани от Благоевград - 4, Стара Загора – 2 и по една участничка от Пловдив, Сандански, Пазарджик, Ямбол и Плевен. Най-младите претендентки са на 18 години, а най-голямата на 27. Най-високата дама е 183 см., съответно най-ниската е 160 см. Всички момичета са с перфектни данни, но има и претендентка която е 66 килограма, както и такава която е едва 40 килограма.

Какви привилегии и задължения носи титлата Мис “Национален отбор”: Титлата ще бъде дадена на онези момичета, което докажат в най-висока степен, че са достойни за нея. След връчването й, нейните носителки ще започнат своята активна дейност, свързана с подкрепа на отборите, които представляват - ще пътуват заедно с тях на важни състезания, ще присъстват на домакинските им мачове и ще имат задължението да създават позитивни нагласи към тях в България. Титлата ще се връчва за срок от две година, след което с нов конкурс ще бъдат избирани следващите носителки.


Финалистките по азбучен ред:

Александра Богданска – на 18 години, от Благоевград. Обича екстремните спортове, както и да рисува. Мечтае да стане дизайнер.

 

Александрина Игова – на 23 години от Благоевград. Не харесва хокей и шах. Смята, че хората я приемат за умна и красива.

 

Анета Станева – на 18 години от Пловдив. Смята, че спортът трябва да е неизменна част от всеки човек, защото е здраве, а здравето е най-важното.

 

Вероника Стефанова – на 20 години от София. От седемгодишна работи в модна агенция. Представяла е България на три световни финала на конкурси за красота в Италия и Китай.

 

Виктория Колева – на 24 години от Стара Загора. Обича да готви и да прекарва времето си с приятели.

 

Габриела Герчева – на 21 години от София. Габриела в началото се възмутила от въпросите на конкурса. Сега е амбицирана да го спечели.

 

Елеонора Русева – на 20 години от Сандански. Добра по математкика. Редовно е във фитнес залата. Хресва средата и приятелите си.

 

Жасмина Йорданова – на 27 години от София. Вечен оптимист, винаги усмихната и положителна. В момента завършва магистратура по Индустриален мениджмънт.

 

Ива Иванова – на 19 години от Благоевград. От 10 години тренира баскетбол. Обича да ходи на спортни мерорпиятия, както и е запален скиор.

 

Кристина Стоянова – на 21 години от Благоевград. Смята, че фигурата е по-важна от облеклото, затова прекарва доста време във фитнеса.

 

Мария Маркова – на 20 години от Пазарджик. Хобито й е модата, обича да рисува. В момента иска да учи психология.

 

Михаела Кътева – на 19 години от София. Не си пада по йога, както повечето и приятелки. Харесва волейбол и баскетбол.

 

Радослава Михайлова – на 21 години от София. Има опит като радио водещ. Обича да пее и танцува и е мажоретка в Софийския университет.

 

Росица Минева – на 19 години от Стара Загора. Вечен оптимист. От 4 години играе в училищните отбори по баскетбол и волейбол. Работи като доброволец.

 

Симона Борисова – на 22 години от София. Обича да е в центъра на вниманието. Иска да стане фото-модел.

 

Станислава Енчева – на 19 години от Ямбол. Приета е в Лондон да учи право. Играе волейбол за градския отбор.

 

Тереза Райкова – на 19 години от Плевен. Почитателка на волейбола. Винаги е искала да бъде част от нещо значимо и затова е тук сега.

 

Мис „Национален отбор“ на 20 юни от 21:00 часа, пряко по БНТ.

Инициативата се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет.


Teenzona_team
15 Юни 2012 г.