За осма поредна година на 23 юни 2013 г. ще се проведе пешеходен и вело поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Тази година ЖИВЕЙ АКТИВНО! е посветено на международния ден на Олимпийските игри и ще подари на феновете на активния начин на живот няколко дни с любимите им спортове.

Мащабната инициатива ще стартира от три точки в столицата. Велосипедисти ще се съберат пред театър София, от където ще тръгне специално организираният велопоход. Колоездачите ще преминат по велосипедната алея на бул. Евлоги Георгиев, насочвайки се към Паметника на съветската армия. От там към тях ще се присъединят почитателите на алтернативните безмоторни средства за придвижване – ролери, тротинетки и скейтборд. Двата похода ще се насочат към НДК, за да присъстват на официалното откриване на инициативата. За осма поредна година официалният старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъде даден пред Националния дворец на културата в 10.00 часа.


През 2013 г. ЖИВЕЙ АКТИВНО! за осми път има за цел да мотивира хората да спортуват и да се хранят балансирано. 10 локации в Южния парк ще очакват феновете на движението и балансираното хранене с многобройни спортни предизвикателства, семейни игри и изненади. Освен турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса и ролери, ще бъдат организирани и игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани. Присъстващите ще могат да се включат заедно със семействата си в интелектуални състезания, артистични предизвикателства, а за най-активните са подготвени хиляди награди.


Всички желаещи да се включат в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие след 13 юни на facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! (https://www.facebook.com/Live.Actively), а тези, които не са успели да го направят предварително, трябва да отидат на 23 юни пред Театър София, Паметника на съветската армия и НДК или направо в Южния парк и да са готови за много движение и добро настроение.

Teenzona_team
11 Юни 2013 г.