Една незабравима колекция с най-големите хитове на Ищар и Алабина. Най-доброто етно заглавие на музикалния пазар в последните години!

Магьосницата на уърлд музиката Ищар е една от най-харизматичните певици, до които българската публика е имала шанс да се докосне. Невероятната й личност, пленително сценично поведение и неоспорим талант намират своето отражение в музиката, която тя прави и й помагат вече две десетилетия да бъде кралицата на етно стила в световен мащаб. Кариерата на певицата е не по-малко динамична и любопитна от самата нея, а сега на музикалния пазар в България излиза и колекцията Ishtar – The Alabina Years. С медийната подкрепа на “Сити” радио и телевизия.

В това очарователно издание – най-новият сборен проект с хитовете на Ищар – място намират 18 от най-известните й парчета. Както самото заглавие говори, тук акцентът пада върху периода, в който тя е вокалистка на етно-уърлд групата “Алабина”, като не са пропуснати и най-запомнящите се моменти от соловата й кариера. Албумът The Alabina Years е достатъчен, за да представи по най-добър начин творчеството на една от легендарните формации в екзотичния жанр и нейната невероятна вокалистка.

В проекта са уловени най-зрелищните моменти от таланта на Ищар, както и хитовете, които цял свят продължава да пее и които са най-добрите образци на станалия така харесван “ориенталски поп”. Невероятното Last Kiss, C’est La Vie My Baby, Ya Mama Ya Mama, Alabina, Salma Ya Salama, Baila Maria, Eshebo, Habibi (Sawah) и мн други. Парчета, които носят духа на няколко етноса, музикалната красота на испанското фламенко, арабската музика, френските шансони, циганската страст, съчетани с познатото звучене на съвременните поп образци.

Проектът The Alabina Years е една Best Of колекция не само на творчеството на Ищар, но и на нейната мултикултурна идентичност. Родена в Израел, в семейството на майка-египтянка и баща-мароканец с испански корени, тя прекарва голяма част от живота си в Париж, а след това и в САЩ. Днес Ищар мисли на френски, брои на иврит и пише на английски. Всичко това можете да усетите в невероятната красота на нейните парчета, събрани в чисто новата колекция The Alabina Years – най-доброто уърлд заглавие на музикалния пазар за последните няколко години.

ISHTAR – “THE ALABINA YEARS”

1. Last Kiss (4:42)
2. C’est La Vie My Baby (4:13)
3. Habibi De Mis Amores (HABIBI YA NOUR EL EIN) (4:09)
4. Lamouni (LIGHAROU MENI) (4:34)
5. Ya Mama Ya Mama (4:03)
6. Alabina (ORIGINAL VERSION) (3:45)
7. Allahalek Ya Sidi (3:47)
8. Lolole (DON’T LET ME BE MISUNDERSTOOD) (3:44)
9. Salma Ya Salama (OLE Y OLA) (3:31)
10. Daf Hadash (4:43)
11. Baila Maria (3:46)
12. Vengan Vengan (YA HABAYBI YA GHAYBINE) Mike Pela Version (4:18)
13. Me Encuentro En Tu Desierto (SAHARA) (5:43)
14. Eshebo (CHEBBA) (4:06)
15. When I See (3:41)
16. Comme Toi (4:13)
17. Horchat Hai Caliptus (4:45)
18. Habibi (SAWAH) (3:48)

Албумът Ishtar – “The Alabina Years” излиза на музикалния пазар в България с медийната подкрепа на “Сити” радио и телевизия.

Teenzona_team
07 Мар 2008 г.

Коментари: 1
MiMcHeToOo #1, 07 Мар 2008 г.
Слабо.. Пропуснали са Horchat hai calliptus..