снимка: Virginia records

Ciara има в актива си редица награди, сред които Grammy, BET и MTV Awards, както и отличието на Billboard - „Жена на годината”. Певицата има над седем милиона продадени копия от албумите си, 8 сингъла в Tоп 10 на Billboard и съвместни турнета с Jay-Z, Britney Spears и T.I. Колоборации с Justin Timberlake, Chris Brown, R. Kelly, Usher и Missy Elliott. До този момент, 27-годишната певица, композитор и актриса, може да се похвали с изключителна музикална кариера, а предстоящият й едноименен албум е нов етап в музикалния й път. По време на звукозаписния процес, певицата, която предварително обяви албума със заглавие One Woman Army, променя част от съдържанието на проекта и го прекръства на ‘Ciara’.

Работя върху този албум близо две години и на няколко пъти сменях музикалната посока в търсене на собствената ми творческа идентичност. Включиха се нови хора, които дадоха огромен прилив на свежа енергия и които ме направиха по-отворена към промените. Старая се постоянно да се уча и развивам. Този албум излиза извън собствените ми музикални рамки и е напълно ново пътешествие за мен" – обяснява Ciara.

‘Ciara’ e може би най-личният албум на певицата ; проектът за първи път ни представя нейната лирична страна, съчетана със силни ар енд би и хип хоп ритми. „В миналото прикривах емоциите си – продължава певицата – Сега съм ги приела и не бягам от страховете си или от нещата, които ме карат да се чувствам неудобно. Вече съм в хармония със себе си и достатъчно силна да бъда себе си”. ‘Ciara’ е петият студиен проект на ар енд би дивата и съдържа 10 песни плюс ремикс на хит сингъла Body Party (Remix) с участието на  рап изпълнителите Future и B.o.B.  В албума са замесени още Nicki Minaj, Future, Mike Will Made It, Soundz, LA Reid, The Underdogs и други.

Първият сингъл от албума “Body Party”, който излезе през пролетта на т.г., възхвалява настъпилата промяна в певицата и разкрива нейната увереност и чувственост. Сиара пее затова, че всеки може да се чувства добре в собственото си тяло - независимо дали е навън с приятели, спортува или танцува.

Тя е съавтор на “Body Party” заедно с хип хоп изпълнителя Future, а продуцент на парчето е Mike WiLL Made-It. Сингълът става много бързо успешен и влиза в Top 5 в R&B Itunes чарта, още преди да се е състояла официалната му радио и тв премиера. Видеото е заснето под режисурата на Director X (Jay Z, Usher, David Guetta) в родния град на Сиара – Атланта. “От години не бях снимала видеоклип в Атланта. Успяхме да уловим атмосферата на парчето и да пресъздадем визуално усещането за “Body Party”. Получи се перфектната комбинация от забавление и чувственост”.

В началото на месец юли, Сиара пусна втори официален сингъл от проекта в колоборация с Nicki Minaj - 'I'm Out'. Песента, която открива едноименния албум на певицата, е продуцирана от Planet 6. Визуализиацията на парчето е поверена на Hannah Lux Davis, а видеото ни пренася в бъдещето, където двете дами показват по най-добрия начин на какво са способни J .

‘Ciara’ съдържание:

1. I'm Out feat. Nicki Minaj

2. Sophomore

3. Body Party

4. Keep on Lookin'

5. Read My Lips

6. Where You Go feat. Future

7. Super Turnt Up feat. Ciara 

8. DUI

9. Livin' It Up

10. Overdose

11. BONUS TRACK - Body Party (Remix) feat. Future and B.o.B

Teenzona_team
16 Юли 2013 г.