Диджей номер едно в света ще представи на феновете си в България уникално звуково и светлинно шоу.Най-големият диджей в света пристига в България ден преди концерта си – 27 Май, Зала “Фестивална”. Почитателите на електронната музика ще имат изключителната възможност да видят на живо неговото невероятно шоу. За тази цел организаторите от СМЕ са поръчали специален декор за сцената, който да отговаря изцяло на високите изисквания на Тиесто за създаване на уникална атмосфера по време на неговите изпълнения. Концертът ще бъде нещо невиждано досега в България. Шоуто ще представлява впечатляваща комбинация от светлинни и звукови ефекти, включващи пиротехника и лазери. Трима от най-добрите български диджей ще подгреят световната звезда - Дончо, Азуро и Веселин.

По време на концерта на сцената заедно с Тиесто ще излязат и момичетата от световноизвестният хор “Деца Орфееви”. Идеята да се покани български хор в новото шоу на Тиесто принадлежи на холандския композитор Дик Берг, когото е вдъхновила песента “Кавал свири”, Той я имал във фонотеката си от цели десет години. Когато пускат на Тиесто запис на българсия хор “Деца Орфееви”, диджей номер едно в света е буквално “поразен”, както сам се изразява. Хорът на Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” – град Котел – «Деца Орфееви» се състои от 36 талантливи български момичета на възраст от 14 до 18 години. Предварителната подготовка за музикалното шоу се извършва в България с участието на трима холандски композитори, с които се реализира идеята и се изготвя оригиналният музикален  продукт - DVD с тираж 300 000 копия. Тиесто нарича момичетата “първокласни професионални певци” и упорито твърди, че всяко от тях има потенциала да направи успешна самостоятелна кариера в музиката. Според него изпълненията му с тях звучат “изумително” и признава, че най-доброто му изпълнение на живо е “Suburban Train” с участието на “Деца Орфееви”. Хорът гастролира в продължение на 16 дни в световно шоу на техномузиката в Холандия и Белгия организирано от Тиесто. Нестандартното “поднасяне” на българския фолклор в рамките на техношоу бе представено на живо от представителния ни хор в три поредни грандиозни шоуспектакъла на стадиони с по около 100 хиляди места, както и на откриването на стадиона “Етиас Арена” в град Хаселт, Белгия. Хорът на Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев” – град Котел имаше честта да открива и закрива шоуспектаклите, а също и да участва със собствени програми в рамките на технофестивала. Още след първото участие на нашия хор, 60-хилядната публика буквално бе взривена от изпълнението на българските момичета. Те бяха заобиколени от представители на медиите, които не скриха  възхищението си от таланта им, техни изпълнения бяха излъчени и по световни сателити. Близо 50 телевизии и телевизионни канала проявиха интерес и направиха записи на изпълненията на българския хор. Според отзивите  “момичетата от хор “Деца Орфееви” при Националното училище за фолклорни изкуства “Филип Кутев”  са истински “световни звезди”.Билети за грандиозния спектакъл все още могат да бъдат намерени в касите на Билетен Център НДК, Фънкис Мюзикхол и по-големите градове. Билети - на предварителна продажба: 20 лв., а в деня на концерта: 25 лв.

На българския музикален пазар можете да намерите албумите на Тиесто – „Parade Of Athletes” и „Just Be”, от Меджик Рекърдс/ Вирджиния Рекърдс.

Teenzona_team
18 Май 2005 г.

Коментари: 1
ViNiD #1, 01 Юли 2005 г.
Само няколко оточнения: 1. Относно невижданото шоу... не е съвсем така. Нека си припомним визитите на Carl Cox, Tomcraft, дори Faithless. Шоуто беше не по-лошо и като изпълнение, и като ефекти... 2. Азуро, Веселин & etc далеч не са от най-добрите български DJ-и. Те просто бяха спасителният вариант, след като от Метрополис бойкотираха събитието. Друг е въпросът колко е правилно да се канят хаус DJ-и на партито на "Lord Of The Trance". 3. Ей като прочета "технопарти" се развеселявам Мисля че в такива статии е задължително да се спазва правилната формулировка Иначе поздравления за труда да пейстнете статията от сайта на Вирджиния