Една от най-иконичните и влиятелни поп групировки в света, Pet Shop Boys се завърнаха със своя десети студиен албум – YES. В своята кариера, вече повече от 2 десетилетия, дуото Нийл Тенант и Крис Лоу са създали някои от най-обичаните и силни хитове като ‘West End girls’, ‘It’s a sin’, ‘New York City boy’, и още много, плюс са продали над 30 милиона копия от своите албуми. Работили са с артисти като Дъсти Спрингфийлд, Дейвид Бауи, Лайза Минели, Роби Уилямс, The Killers и Мадона. В Щатите Pet Shop Boys са едни от най-успешните артисти в историята на денс чарта на Billboard ( след Мадона, Дона Съмър и Джанет Джаксън).

Новият албум Yes е искрящо съкровище от арт поп парчета и доказателство за иновативната артистичност на дуото, всичко това и много комерсиално. Продуциран от Xenomania (Girls Aloud, Sugababes, Шер, Кайли Миноуг, Saint Etienne), албумът включва китари от Джони Мар (екс-Smith) и оркестрални аранжименти от Оуен Палет (Last Shadow Puppets, Final Fantasy).

Никога далеч от феновете, напоследък Pet Shop Boys бяха и доста заети: с продуцирането на #1 UK денс хит за Сам Тейлър-Ууд, с ремикс за Lady GaGa и съавторството в хит сингъла ‘The Loving Kind’ за Girls Aloud. Работят също така и по балетна постановка, а бяха почетени и с наградата за изключителен принос на церемонията на наградите БРИТ:


“Не знам как го измислихме това заглавие на албума - Yes,” казва Нийл. “Официалната ни версия е, че може би сме го взели от известната изложба на Йоко Оно от 1967, в която трябваше да се катериш по подвижна стълба – както направи и Джон Ленън – да вземеш едно увеличително стъкло и с него да погледнеш мъничка дума, написана на тавана. Думата беше ‘yes’. Мисля, че отчасти дойде оттам. А Крис добавя: Пък и решихме, че No ще е малко, хм, негативно.”


Траклист:

Love etc *
All over the world
Beautiful people
Did you see me coming?
Vulnerable
More than a dream *
Building a wall
King of Rome
Pandemonium
The way it used to be *
Legacy

Албумът на Pet Shop Boys YES е на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI.

Teenzona_team
31 Мар 2009 г.

Коментари: 1
dafi_bs #1, 01 Апр 2009 г.
въй много ме кефят