Даз Сампсън – един от основателите на световноизвестните “Uniting Nations”, спечели конкурса “Евровизия” във Великобритания и ще се състезава с останалите 38 страни-участнички на финала на 20 май в Атина.

Песента на диджей Даз “Teenage Life” беше избрана чрез зрителски гласове, които оставиха доста по-назад другите сериозни предетенденти Антъни Коста и Ким Марш. Според основния селекционер в предварителните кръгове Ричард Парк, работил в “Capital” радио и член на журито в риалити шоуто на Би Би Си - 1 “Академия на славата”, “Teenage Life” е спечелила с умелото съчетание на рап и детски хор като бекграунд. Немалка заслуга за успеха има и текстът на Даз, с който той се връща назад в ученическите си дни и разкрива лични преживявания, които всъщност са се случвали на всички. “Да донеса награда от Евровизия на родината си винаги е била една от моите амбиции. Може за някои да прозвучи смешно, но това да се явя на този форум е връх в 10-годишната ми кариера. Съжалявам, че през последните години Великобритания не се представяше много добре, но се надявам, че през май Европа ще оцени това, което сме направили сега. Можете да го чуете още днес на http://www.dazsampson.co.uk/.” – споделя Даз Сампсън.

В момента формацията “Uniting Nations” завършва две нови парчета, едното от които ще бъде следващ сингъл и според мнението на тези, които вече са ги чули, много вероятно е да надминат по успех дори и “Out Of Touch” – най-големият хит в албума “One World” (Magic Records/Вирджиния Рекърдс)

Повече инфо на:
http://www.dazsampson.co.uk/
http://www.myspace.com/unitingnations

Със съдействието на Magic Records/Вирджиния Рекърдс

Teenzona_team
09 Мар 2006 г.