Decca Records (Вирджиния Рекърдс) издава саундтрака към филма, за който се очаква да се превърне в най-голямото събитие в киното за тази година – пълнометражната версия на любимия сериал „Сексът и градът”.

Саундтракът е създаден от Салаам Реми (работил с Ейми Уайнхаус, Нас и The Fugees), а задачата, дадена му от продуцента на филма Майкъл Патрик Кинг, е била „да напише музиката за най-добрия филм за любовта”. Реми написва чисто ново парче, което открива албума. Това е "Labels or Love” и е изпято от Фърги – дамата от Black Eyed Peas. „Израснах със сериала „Сексът и градът” – споделя тя. – Имам и много приятелки, с които се случи същото. Имахме чувството, че героини са наши познати и това да бъда част от този проект за мен е наистина страхотно. Аз съм голям фен на шоуто и съм наистина поласкана, че ме поканиха да участвам”.

Саундтракът включва и ново парче от носителката на Оскар Дженифър Хъдзън, която във филма изпълнява ролята на личната асистентка на Кари Брадшоу. Песента е написана от МС Джак Сплаш и Сий-Лоу Грийн от Gnarls Barkley. Според Кинг това парче „няма как да не те накара да затанцуваш”.
В албума е и един от най-големите хитове напоследък– Mercy на Дъфи. Още с появяването си Дъфи беше наречена от медиите „Новата Дъсти Спрингфийлд”. Нарекоха я и Ейми Уайнхаус на 2008, защото завладя класациите още с появяването си. Mercy стана #1 сингъл по продажби, #1 сингъл по ротация, а албумът й “Rockferry”, моментално оглави и чарта за албуми.

Колекцията включва още изпълнения на Индиа.Ари, Ал Грийн и Джос Стоун, Нина Симон, Run-D.M.C и много други. “Надявам се, че този саундтрак ще създаде специални спомени на феновете – споделя Кинг – и ще им помогне да запомнят филма за любовния живот на любимите им героини – Кари, Миранда, Шарлот и Саманта”.

Пълен траклист:
1. "Labels or Love" - Fergie
2. "All Dressed In Love" - Jennifer Hudson
3. "Mercy" - Duffy
4. "The Look Of Love" (Madison Park vs Lenny B Remix) - Nina Simone
5. "New York Girls" - Morningwood
6. "All This Beauty" - The Weepies
7. "I Like The Way" - Kaskade
8. "It's Amazing" - Jem
9. "How Deep Is Your Love" - The Bird & The Bee
10. "The Heart Of The Matter" - India.Arie
11. "Auld Lang Syne" - Mairi Campbell & Dave Francis
12. "Kissing" - Bliss
13. "How Can You Mend A Broken Heart" - Al Green featuring Joss Stone
14. "Walk This Way" - Run-D.M.C. featuring Steve Tyler and Joe Perry of Aerosmith
15. "Sex and the City Movie Theme" - The Pfeifer Broz. Orchestra

Саундтракът “Sex and the City” е на музикалния пзар от Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group.

Teenzona_team
20 Юни 2008 г.

Коментари: 2
f_lora #1, 21 Юни 2008 г.
"Сексът и градът" ми е любимия сериал!Чакам и филма да се появи с по-добро качество и ще се накефя!
sladkoto_ani #2, 02 Юли 2008 г.
И аз чакам ама ще си остана с чакането ...филма иначе е мн забавен