снимка: Clearly Ambiguous

Четири училища в Русе затварят врати днес и утре, заради лошите метеорологични условия. Учебни занятия няма да има в Помощно училище „Петър Берон”, в Училището по европейски езици и в ПГ по зърнопреработвателни и хранителни технологии „Професор Асен Златаров”, а също и училището в Образцов чифлик. Днес във ваканция са учениците от средищните училища в общината, основните училища и детските градини в селата Семерджиево, Ново село, Николово, Хотанца, Тетово и кв. Долапите, както и детските заведения в Червена вода, Просена, и филиалът на ЦДГ „Пролет” в района на Птицекланицата.

23 училища в Пловдив и областта ще останат затворени днес заради зимната обстановка. Това са 8 учебни заведения в община Първомай, 8 в община Садово, 3 в община Хисар и едно в Клисура. Училището в Брестовица ще провежда занятия, но с 35-минутни часове, заради монтиране на нов отоплителен котел.

Има и 3 школа в Пловдив, които също няма да отворят врати до четвъртък. Причина за неочакваната ваканция е разпоредбата на Инспекцията за държавен технически надзор в Пловдив, парните котли за отопление на учебните заведения да бъдат спрени докато не бъдат регистрирани и лицензирани.

Заради лошото време в Габрово през днешния и утрешен ден се преустановяват учебните занятия. Това се отнася за училищата в селата Добромирка, Петко Славейков, Ряховците, Градница, Шумата, Душево и Крамолин.

21 училища в община Добричка няма да отворят врати в днешния ден заради усложнената зимна обстановка. Заради непочистени пътища затворено днес остава и училището в село Дуранкулак и четири училища в Крушари.

Има голяма вероятност денят да бъде обявен за неучебен и за учениците в село Орляк, Тервелско, допълни Рина Иванова.

Информация: Dariknews.bg

Teenzona_team
09 Фев 2010 г.