„1 - ви ден”

Както си спя сладко и сънувам в стаята влиза майка ми.
- Чао, отивам на работа. Днес да измиеш чиниите и да изхвърлиш боклука.
- Защо всеки път ме будиш? - питам аз сънен.
- Няма да те оставям да спиш по цял ден. Трябва да правиш и нещо пълноценно освен да киснеш пред тоя компютър.
- Оф, добре чао.
Тя излиза и след няколко минути аз ставам и бавно, но сигурно се дотътрям до компютъра. Пускам го и докато чакам да тръгне си мисля за съня, който сънувах допреди малко. Сънувах, че съм далече, много далече във съвсем непозната страна и не знам какво правя там. Обикалям, разглеждам и търся нещо, макар че не знам какво точно. В тази страна имаше много хора, но те не бяха от една раса, не бяха нито нашенци, нито негри, азиатци или каквито и да е други. Бяха просто хора.
Отварям си пощата, реклами и още реклами. Трия ги и пускам игра. Получава се хубава битка, но аз пак печеля. Къде отиде конкуренцията напоследък? Нищо играта пак си струва..
Следобеда излизам с приятели да играем футбол. Както обикновено пристигам последен
- Здрасти - вика Филип.
- Веднъж не дойде на време! - казва Георги леко обиден
- Мацката не ме пусна да стана от леглото - се шегувам аз. И другите се засмиват и почваме да се разделяме. След кратък спор за честността на разделянето, мачът започва. След три часа футбол отиваме за по още едно шише вода.
- Хубав мач стана - отбелязва Митко вратаря.
- Да, ама според мен тая доста беше измислена - казва нацупено Филип.
- Аха - му отговарям разсеяно, докато си избирам вода..
Пием и си тръгваме.
- Аре чао, че остави мацката за много дълго - остроумничи Георги
- Ок, до утре.
Прибирам се и майка ми ме пита:
- Защо не си изхвърлил буклука?
- Забравих..
- Ми ще отидеш сега!
Мрънкайки си нещо излизам и изхвърлям боклука. Като се върна вечеряме с брат ми и баща ми. Говорим се за семейни въпроси:джобни, почивки и т.н.
След вечеря си мия зъбите и си лягам. Време е за сън. Сладък сън...

„2 - ри ден”

Майка ми пак влиза в стаята да ми напомни какво имам да правя за днес. Аз измънквам нещо неразбираемо, което тя тълкува като положителен отговор. Пак ме събуди по средата на съня, е какво да се прави? Домъквам се до компютъра и започвам да чета някакъв форум. Напоследък ми е много скучно сутрин, сякаш съм изчел целия интернет. Днес смятам да закусвам. В хладилника има само масло и сирене. Вегитариански сандвич. Започнал съм да ям здравословно без дори да знам причината.
Излизам да ритам футбол. Ето ги и момчетата, Георги го няма днеска. Явно си има няква работа не е мой проблем.. Днеска дойде някъв нов да играе с нас. Беше около 25 - 30 годишен и на мен ми изглеждаше пропаднал. Беше много мръсен, миришеше и говореше много просташки. Въобще отрепката на обществото!Но ми направи впечатление колко весело и добродушно се държеше. Дали и аз ще мога, ако пропадна колкото него?
Прибирам се вечерям и си лягам..

„3 - ти ден”

Странно, днес майка ми си излезе без да ме събуди. Най - сетне ще си доспя. Но какво правя пак пред компютъра? А и защо не мога да видя нищо? Екрана е бял и все пак аз чета и чета...
Ето ги приятелите ми, но това не са те!Филип не излиза с най - яката блондинка която съм виждал, Митко не тренира бейзбол, а Георги не гледа кеч! Явно и тримата си имат някакъв таен живот. Живот, с който да избягат от ежедневието си, а само моето ме гони дори в сънищата ми...

Valio1994
12 Юли 2008 г.

Коментари: 6
DIGHeaD #1, 12 Юли 2008 г.
отзад напред..3-я ден може би само ти ще си го разбереш, щото аз лично не можах да вникна..2-я е на 2 на 3 написан, тряаше да опишеш още малко прошляка, да поразсъждаваш върху него, поведението му и бла-бла-бла...1-я ден ми хареса..напомни ми на моето ежедневие преди години...диалозите са насечени, все пак е доста трудно да се пишат диалози, така че ти е простено
crazy_teen4e #2, 12 Юли 2008 г.
Добър опит Третата част...това сън ли е?
f_lora #3, 13 Юли 2008 г.
интересно е Необикновен поглед върху нещата....
Shemet_ #4, 17 Юли 2008 г.
Мисля,че имаш сериозни проблеми със седенето пред компютъра
Valio1994 #5, 21 Юли 2008 г.
Я те го пуснали,а аз преди колко време го изпратих...
koroko #6, 26 Фев 2009 г.
тъпо