снимка: Форум Филм България

С приходи от 440 892 лв. и 53 718 зрители само за първите три дни, БЪРЗИ И ЯРОСТНИ 6 се превърна в най-касовата 2D премиера у нас за всички времена. Тези цифри изстрелват филма далеч пред останалите заглавия, излезнали през 2013, като надминават с над 55% приходите на следващата най-касова премиера тази година („G.I. Joe: Ответен удар“ с 281 013 лв.).

БЪРЗИ И ЯРОСТНИ 6 е първият филм излъчван на 4DX у нас и дебютът му отбеляза изключителен успех, като всички прожекции, планирани през първите три дни, бяха разпродадени. Новото кино изживяване, привлякло интереса на зрителите, ангажира допълнителни сетива и включва движение на седалката, разпръскване на водни капки и усещане за вятър. Зрителите за първи път могат да се докоснат толкова близо до скоростните каскади и бесните преследвания на двама от емблематичните герои на поредицата – Дом Торето (Вин Дизел) и Люк Хобс (Дуейн „Скалата“ Джонсън). Впечатляващите резултати на БЪРЗИ И ЯРОСТНИ 6 у нас поставят рекорд по отношение на представянето на двамата актьори. Приходите, генерирани по време на трите премиерни дни, надминават тези, някога достигани от филм с участието на Вин Дизел или Дуейн „Скалата“ Джонсън в България.  Цифрите са рекордни и за филм на Universal Pictures, като студиото досега не е имало по-добър резултат със своя продукция у нас.

БЪРЗИ И ЯРОСТНИ 6 бележи впечатляващи резултати и в международния боксофис, където извоюва приходи от 275,50 милиона щатски долара. Това е най-касовият премиерен уикенд на филм на Universal в световен мащаб и поставя филма на второ място за тази година след „Железният човек 3“.

Част от грандиозния успех на филма със сигурност се дължи на впечатляващата му визия, която включва още по-шеметни каскади, този път по пътищата на Европа. На голям екран се завръща оригиналният актьорски състав, който този път включва и името на красивата Мишел Родригес. До познатите лица се нареждат и нови попълнения, сред които е и Люк Евънс („Тримата мускетари“). Част от скоростните приключения са и новите технологични джаджи, сред които 10-тонен танк Chieftain, руски самолет и специално конструиран за филма Flip Car автомобил.

Актуална информация за продукцията можете да откриете на страницата на поредицата във Facebook: www.Facebook.com/BurziIyarostni

Teenzona_team
28 Май 2013 г.