Анимато Мюзик, лицензиант за България на една от водещите музикални компании в света EMI Music, се сдоби с нов интернет сайт. На адрес www.animatomusic.com можете да научите най-горещите новини около артистите на лейбъла и да се информирате за новите заглавия от огромния каталог. Сайтът разполага с аудио и видео секция, а online магазинът предлага богат избор от над 13000 лицензни и вносни издания. Анимато Мюзик представя на българския музикален пазар каталозите на някои от най-успешните музикални лейбъли в света като Blue Note, Capitol Records, EMI, EMI Classics, Mute Records, Parlophone, Virgin, издава и разпространява албумите на световноизвестни артисти от ранга на Depeche Mode, Coldplay, Kylie, The Beatles, The Beach Boys, Iron Maiden, Pink Floyd, Tom Jones, Tina Turner, Lenny Kravitz, Robbie Williams, Nick Cave & The Bad Seeds, Moby, The Chemical Brothers и др.

Анимато Мюзик продължава традицията на EMI Classics да подкрепя най-големите съвременни класически музиканти като Plácido Domingo, Nigel Kennedy, Sarah Brightman, Leif Ove Andsnes, Sir Simon Rattle, Maxim Vengerov, Sarah Chang, Angela Gheorghiu и Martha Argerich. Тук е мястото да споменем и забележителните джаз артисти, легендарните Frank Sinatra, Miles Davis, Nat King Cole и младата джаз дива Norah Jones.

Анимато Мюзик е член на Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП), както и на дружеството за колективно управление правата на продуцентите на звукозаписи и видеозаписи и артистите-изпълнители ПРОФОН – организации, от чиято активност се определя и нивото на развитие на музикалната индустрия в България.

Teenzona_team
23 Дек 2008 г.