Градските власти в Мумбай сринаха паянтовия дом на дете-звезда от нашумелия филм "Беднякът милионер", принуждавайки семейството му да излезе на улицата месеци след като филмът, носител на "Оскар", го изстреля до световната слава, съобщава Ройтерс.

Ажарудин Исмаил е 9-годишният актьор, който се превъплъти в ролята на детето Салим в лентата. Покритият с насмолен брезент дом на Исмаил в бедняшки квартал е бил един от няколкото незаконно построени край канализация жилища. По време на събарянето малолетната звезда на киното спял и един от полицаите дори го заплашил. "Ще спя навън", казал Исмаил, заобиколен от потрошени куфари на фона на плакат от филма, с подписа на режисьора Дани Бойл, залепен върху единствената оцеляла стена от дома.

Въпреки споходилата ги слава, малолетните герои на филма продължават да живеят в нищета. Властите бяха обещали на Исмаил и на другата малка звезда, Рубина Али, нови домове. Сега майката на момчето казва, че цялото семейство е оставено на произвола на дъждовете с наближаването на сезона на мусоните.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
15 Май 2009 г.

Коментари: 2
black_lady #1, 16 Май 2009 г.
За съжаление, именно ето това е реалността в Индия...
Servantes #2, 17 Май 2009 г.
Това ми е най-последната грижа честно казано. Нито мога да му помогна, нито нищо.