снимка: www.sxc.hu

Австралия е известна по цял свят със своите големи и страшни насекоми, но даже местните жители били потресени от размерите на гигантските отровни паяци, които са нахлули в слабо населена местност в Куинсланд. Става дума за огромен брой източни тарантули, които също така са известни като "паяци птицеяди". Те са плъзнали по целия крайбрежен град Бовън - от градините до обществените места, алармира британският "Таймс".

Тази седмица местните жители намерили гигантска австралийска тарантула в обществена градина в центъра на града, където хората често идват, за да обядват, съобщава РИА "Новости". За да бъде унищожена, била извикана специална служба за борба с вредителите. Ръководителят й заявил, че паякът е огромен самец със силни дълги пипала и е бил толкова голям, че не се е побирал в шепата на човек.

Телефоните на службата са загрели от обаждания на развълнувани жители, съобщаващи за гигантски тарантули, които са напуснали своята естествена среда заради проливните дъждове. Препоръчано е на хората да носят специални ръкавици и ботуши, ако желаят да работят в градините си, допълва БГНЕС.

Източните тарантули са отровни паяци, достигащи над 6 сантиметра дължина. Въпреки второто си наименование те не се хранят с птици, но могат да убият куче с едно ухапване. Те не застрашават човешкия живот, но след ухапване е необходимо продължително лечение.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
07 Май 2009 г.

Коментари: 2
estirche_to #1, 12 Май 2009 г.
ujas
dafi_bs #2, 15 Май 2009 г.
красавец