На пищна церемония снощи станаха ясни първите в света носителки на титлите мис „Национален отбор“ – футбол, мис „Национален отбор“ – баскетбол и мис „Национален отбор“ волейбол. Това са Александра Богданска, на 18 години от Благоевград, която стана талисман на националите ни по баскетбол. Тереза Райкова на 19 години от Плевен, която стана мис „Национален отбор“ – футбол и Виктория Колева на 24 години от Стара Загора, носителка на короната на волейбола. Момичетата ще носят титлите в следващите две години, през които ще подкрепят националните ни отбори.

Какви привилегии и задължения носи титлата Мис “Национален отбор”:

Титлата ще бъде дадена на онези момичета, което докажат в най-висока степен, че са достойни за нея. След връчването й, нейните носителки ще започнат своята активна дейност, свързана с подкрепа на отборите, които представляват - ще пътуват заедно с тях на важни състезания, ще присъстват на домакинските им мачове и ще имат задължението да създават позитивни нагласи към тях в България.

Титлата ще се връчва за срок от две година, след което с нов конкурс ще бъдат избирани следващите носителки.

Повече за момичетата и конкурса на www.missnt.com

Инициативата се осъществява с официалната подкрепа на Българския футболен съюз, Българската федерация по волейбол, Българската федерация по баскетбол и Българския олимпийски комитет.

Teenzona_team
21 Юни 2012 г.