снимка: matthew_hull

Най-накрая момичета, загадката какво наистина харесват момчетата в противоположния пол е разгадана. Учени от Ню Йорк са направили анкета с 10 000 момчета и са ги попитали кои са нещата, които наистина харесват в половинките си. Противно на всякакви очаквания, се оказа, че това не са дългите крака, добрият външен вид или пък размерът на сутиена. Обратно на всякаква логика момчетата са най-силно впечатлени от вътрешната красота на своята половинка. Нещата, които карат едно момче наистина да се влюби в теб изобщо не са свързани със слаба фигура, сочни устни или пък големи сини очи (примерно казано). Ето го и скъпоценният списък на нещата, които ще накарат едно момче да си загуби ума по теб.

1. Добър слушател

Повечето момчета наистина оценяват факта, когато момичетата просто седят и ги изслушват. Ама наистина ги слушат. Без реплики от рода на „Аз казах ли ти”, нито пък дълги лекции или съвети в стил „Ако бях на твое място, щях да направя еди си какво”. Нали се сещаш? Просто стоиш, слушаш (ама наистина слушаш) и му показваш, че ти пука за него. Това от своя страна означава, че трябва да си мнооого търпелива и да проявиш огрооомно разбиране. Нали знаеш, просто повечето момчета имат нужда да преминат през известен процес преди да започнат да споделят проблемите си с теб. Веднъж обаче разберат ли, че си добър слушател, съвсем скоро ще настъпи момента, в който ще кажат „Добре, мило, за каквото и да искаш да говориш – аз съм насреща”. Сбъдната мечта, нали?

2. Бъди спонтанна

Това не означава непременно да скочиш с бънджи от някой мост или пък да нарисуваш цялото си тяло с татуировки, символ на вечната ти любов с гаджето. Спонтанността може да се изрази и в по-простички неща. Например да се отпуснеш да пееш, когато твоя човек е наоколо, дори и да знаеш, че това ще разлае всички улични кучета. Или пък, както си седите вкъщи пред компютъра изведнъж да го изведеш на разходка. Момчетата наистина харесват, когато половинките им са спонтанни и това е едно от качествата, които те най-много ценят в тях.

3. Позитивна и със самочувствие

Момичетата, които се радват на всеки миг от живота и ценят нещата, които имат са изключително атрактивни. Така че спри да се оплакваш за нещата, които нямаш и започни да се наслаждаваш на нещата, които имаш. Бъди щастлива с това, което имаш, с човека, който си и вярвай, че хубавото тепърва предстои. Осъзнаеш ли веднъж, че ти си невероятно момиче, което заслужава невероятни неща, твоят човек определено ще го забележи и оцени.

4. Да се наслаждаваш на храната

Да се опиташ да се храниш здравословно и да полагаш някакви старания за фигурата си е едно нещо, но да говориш на гаджето ти за калории всеки път щом отидете на заведение е нещо друго. Момчетата наистина харесват, когато излязат с момиче, което не се страхува да си поръча нещата, които й се ядат. Така че следващият път, когато отидеш с гаджето на пицария, недей да дъвчеш някоя суха зелена салата, а смело си поръчай и ти едно парче пица. И вместо да си мислиш как това нарушава седмичната ти диета, покажи на твоето момче, че храната наистина ти харесва. Момичетата, които умеят да се наслаждават на храната, показват по този начин своята увереност, а както вече стана ясно – това е едно от нещата, които момчетата тайничко обичат.

5. Естествена красота

Въпреки че тунингованите момичета с перфектен грим и тен от солариум са в състояние да предизвикат много подсвирквания по улиците, момчетата признават, че никога не биха избрали подобно момиче за сериозна връзка. УАУ! Ама че съвпадение, и момичетата се чувстват по същия начин относно тунингованите момчета с големи бицепси и тесни потници, които очертават мускулите. Живи и здрави да са тунингованите момичета и момчета, но истината е, че естествената красота започва да се цени много повече. Идеалът на момчетата си остава добро и непринудено момиче, което се усмихва без да се притеснява за устните си, зъбите си и т.н. Момиче, което не изпада в паника, когато спиралата й се разтече или гланцът й се размаже. Просто момиче, което е забавно, умее да разсмива и не се притеснява да покаже своята добрина и загриженост. Абе, с две думи: момиче с естествена красота.

6. Да правиш компромиси

Всяко момче се чувства по-добре, когато знае, че момичето на сърцето му е готово да преговаря и може да прави компромиси, които да са приемливи и за двете страни. Така че, мили момичета, колкото и да ни се иска винаги да става на нашето, понякога нашето момче ще се почувства по-добре ако знае, че сме по-отстъпчиви. Момчетата признават, че момиче, което умее да прави компромиси стои много по-високо в тяхната скала от момиче с дълги крака и големи гърди. Добра причина да се замислиш, нали?

7. Бъди загрижена

Момчетата наистина харесват, когато момичетата показват, че ги е грижа за тях. Това обаче не означава да му казваш по 50 пъти на ден „Обичам те” или пък през 1 минута да му изпращаш сърчица във „Фейсбук”. Средностатистическото момче ще ти каже един път „Обичам те’ и ще покаже колко те обича около пет пъти. Така че постъпи и ти по същия начин. Грижи се за него, когато е болен, изненадай го приятно, когато най-малко очаква и изслушвай неговите проблеми. Покажи му с жестове твоята любов, а не с думи. Момчетата оценяват много по-високо жестовете, отколкото думите, които не са подкрепени с нищо.

Janapopova
19 Май 2012 г.

77841 прочитания
Коментари: 1
Axel #1, 20 Май 2012 г.
Аха...изследователи от Ню Йорк...Хаха. Хората на средна възраст...не знам...около 14-16 някак си вече просто знаят какво се харесва в тях...някакви изследователи щеши да питат, ала бала . 1 - Да бъдеш слушател - Ехооооо...всеки иска да може да бъде изслушан. Нищо ново. Не е важно просто да го слушаш. Важно е да вярваш в него, а това се случва рядко. При жените е почти същото, макар че за тях да бъдат изслушани означава те да говорят, приятеля им да мълчи и слуша. Обаче винаги е по-добре да покажеш, че наистина слушаш. 2 - Колко спонтанно звучи това : Момчето тъкмо се е вдъхновило пред игра, филм, занимание и изкочи момичето с \"хайде да излезем\"? Хмм... 3 - Никой не обича мрънкащите лигльовци. Нищо ново. 4 - Не ми пука дали приятелката ми е решила да спазва диета. Ако ще и на вода да е в ресторанта...това си е неин избор и ще го уважавам и подкрепям. Това няма да ме накара да я обичам по-малко. 5 - Вкусът е като дупето...всеки си го има. 6 - В една връзка, компромисите и от двете страни са важен фактор за развитието на връзката...отново нищо ново. 7 - Мамините момченца обичат това. Ние в повечето случаи когато има нещо, можем дори да не го покажем. Не е до гордост или тем подобни. Просто обичаме да се справяме сами и не обичаме да хленчим, ако сме болни или имаме проблем. Тук се връщаме към изслушването и вярата в човека. Ако споделим нещо с вас, то това означава, че искаме да сте част от това и да го провървим заедно. Следователно каква е тая мистерия, която била разкрита?