снимка: Katie Tegtmeyer

Мъжете лъжат средно по 6 пъти на ден, което е два пъти повече в сравнение с жените. За да разберат как може момчетата да са толкова "хитри", специалистите попитаха самите тях за най-честите лъжи, които казват на своите приятелки.

"Това ще бъде последната ми бира" - лъжа номер едно в класацията. Жените обаче трябва да ги разберат, защото тази невинна лъжа прилича на тяхната "от утре съм на диета" или "това е последната ми бисквитка", дори и ако е петата подред.

Мъжете използват толкова много начини, опитвайки се да се измъкнат от ситуация, без да помислят, че най-лесният трик е просто да обяснят истинската причина. Толкова често се чува изразът "На път съм", а оправдание винаги е задръстването. Обикновено мъжете прибягват до там, когато не искат да участват в плана, който е замислила приятелката им, например запознанство със семейството.

"Не пих твърде много" - тази лъжа не е сериозен проблем, ако не се повтаря прекалено често.

Други обичайни измъквания са "съжалявам, не съм си чул телефона", "батерията ми падна" или "нямах сигнал". Три различни неща, които означават едно и също. Често мъжете се нуждаят от малко лично пространство, но нямат смелостта да си го признаят, за това измислят очевидни оправдания, допълва БГНЕС.

Най-страшно е, ако не кажат "Спокойно, изглеждаш страхотно в тази рокля". "Ако не бях послъгал малко приятелката ми, тя нямаше да прави секс с мен поне една година", признава един от анкетираните. Това е един безопасен отговор, с който няма как да сбъркате.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
07 Апр 2010 г.

Коментари: 2
Servantes #1, 08 Апр 2010 г.
Ние не лъжем. Ние изкривяваме действителността, тъй както гравитацията изкривява времето.
crazy_teen4e #2, 09 Апр 2010 г.
Че тия фрази и аз ги използвам,но не за половинката ми