"Dommin е звукът на нараненото сърце” обяснява Кристофър Домин, фронтмен на Лос Аджелеския квартет Dommin, една от най-новите и интересни банди в каталога на Roadrunner Records. Въпреки че темата за изгубената любов е доста изтъркана, групата успява да я представи по един доста свеж начин. В дебютния си албум Love Is Gone, Dommin представят една мрачна интроспекция, изпълнена със сложни човешки взаимоотношения и повредени психики.

В основата на техния мрачен, готик-инспириран рок стои енигматичния Кристофър Домин, който освен вокал и китарист на групата, пише по-голямата част от текстовете и музиката. Най-добре от всички Крис успява да опише основната идея в в Love Is Gone: „Албумът е за намирането на любовта, за загубата й, за себеопознаването. Всички тези теми са универсални и преминават отвъд жанровите ограничения. За нас емоционалният елемент е много по-определящ, отколкото колко китари, клавири или барабани сме включили в една песен.” Уникалният и запомнящ се глас на Крис също допринася за енергията и емоцията на всяка една от песните в албума.

Басистът Били Джеймс дава точно определение на многопластовия звук на Dommin: „Алтернативен, мрачен и романтичен рок с тонове тежки китарни рифове, клавири и тесктовете и музика, изпълнени с много страст. Крис е много сложна личност и текстовете му разкриват огромна част от характера му. Посредством личните си преживявания, уникалният му глас и общите ни влияния, успяваме да направим нещо наистина специално”

„Пиша за всичко, което ме вълнува по някакъв начин.” казва Крис за начина си на композиране. „Една песен никога не е завършена, докато не успея да я осмисля напълно, да я подредя в главата си. Нещо като история, която има начало, кулминация, развръзка и край. Всеки реагира различно на предизвикателствата, които ни поднася живота. Някои тичат, Други рисуват. Аз пиша музика.”

Песните на Dommin са като самостоятелни композиции, всяка от които представя широкия емоционален спектър на групата и тяхната способност да променят настроението, темпото и музикалния стил със завидна лекота. Откриващата песен и една от най-силните в албума, "My Heart, Your Hands" започва с епично клавирно интро, което прераства в мощен и суров китарен риф, следван от незабравин припев и мрачно послание.

Кристодър черпи вдъхновение от най-нестандартни и неочаквани източници – от песни от 40-те и 50-те години до филмова музика. „Харесвам всичко от музиката на Cinderella Man до саундтрака на The Transformers. Всичко, което звучи вълнуващо и епично ме вдъхновява. Понякога хората не обръщат достатъчно внимание, до каква степен музиката в един филм влияе на настроението и изживяването им. Винаги съм се стремял да следя внимателно музиката и съм много радостен от факта, че имаме клавири в Dommin. Сякаш имаш цял оркестър в ръката си.”

В действителност музиката на Dommin е за всеки.Имайки предвид универсалните теми в албума и пленяващата музика, Love Is Gone действа като магнит и моментално привлича вниманието.

Кажете довиждане на любовта и добре дошли на Dommin!

Със съдействието на Virginia Records / Roadrunner Records.

Teenzona_team
10 Авг 2009 г.