снимка: join the dots

Кой сме ние и за какво се борим? Лутаме се като мравки-напред и назад, търсейки нещо и някой, а всъщност надеждата умира и суровата действителност ни смазва като огромна маратонка. С очакване в очите, търсим непрестанно погледа, който излъчва топлина-погледа, който сме търсили цял живот. Онзи проницателния, част от вечността, а всъщност цялата ни вечност. Има ли наистина някой някъде, който е създаден за да бъде нашата половина, допълващ ни във всяко едно отношение, човекът който е сладката и солената подправка в житота ни, или просто всичко това е една голяма измислица, плод на въображението на някой убийствен романтик?

Просто ходейки нанякъде, срещайки се с други, окомплектовайки се с някой, докато не намерим  същия като нас-това ли е истинската любов? Да се находиш, да се нагледаш докато не се научиш и не свикнеш да се разкомплектоваш и окомплектоваш отново, за да ходиш само с един и същ през вечността? Или напротив-хората рано или късно се намират. Като кофата и парцала-създадени един за друг. Като поничките-неминуемо поръсени с шарени захарни пръчици, като щипките и прането, като жълтъка и белтъка? Като доминото-еднакво закрепящи се, или просто сме като млякото, какаото и кафето-изборът за подправката го правим ние самите. Дали всичко ще бъде сладко и прекрасно, като следобедното какао с бисквитки, или ударно и зашеметяващо като сутрешно кафе с топли палачинки? Животът ни поставя пред тези изпитания и оставя на нас  самите това решение. Било то предначертано, съдба, орисия, карма, или собствен избор, ние не спираме да се залъгваме, че всичко което правим е за наше добро и така е трябвало да постъпим в дадена ситуация. А сърцето-какво мисли сърцето по този въпрос? Трепти ли винаги при срещата с другия от нашия вид? Или и то се принудено да се примири с живота и това, какво е РЕДНО да се направи.

Истината е само една-комплектът от чорапи е само един и рано или късно, загубени в големия барабан, наречен живот, те се намират и се допълват .. до изхабяване.

Автор: Никол Николова

nicole_honey
28 Май 2012 г.

Коментари: 1
tanqq99 #1, 25 Юли 2012 г.
Xa samo dramii .. ;dd