Вирджиния Рекърдс / Юнивърсъл Мюзик представя ремастерираното издание на първия албум, събрал най-доброто от легендарната група АВВА. Оригинално албумът е издаден в Швеция през 1975 и съдържа най-големите хитове на групата от първите им три албума. Песента “Fernando” е добавена, когато албъмът е издаден и в още няколко държави в началото на 1976. Той се превръща в един от най-успешните албуми на групата по време на активната им кариера и заема много специално място в сърцата на феновете.

Ремастерираното издание е пакетирано в луксозна картонена обложка с оригиналната шведска илюстрация. Неин художник е Ханс Арнолд, известен със странните си и анималистични рисунки. Илюстрацията е била дадена за награда от списание, което определя АВВА за група на годината. Но четворката я харесва толкова много, че решава да я сложи като обложка на албума си с хитове.

Съдържание:

1. Fernando
2. S.O.S
3. He Is Your Brother
4. Ring Ring
5. Hasta Manana
6. Nina, Pretty Ballerina
7. Honey, Honey
8. So Long
9. I Do, I Do, I Do, I Do, I Do
10. People Need Love
11. Bang-A-Boomerang
12. Another Town
13. Mamma Mia
14. Dance (While The Music Still Goes On)
15. Waterloo

Вирджиния Рекърдс / Universal Music Group

***

Въпреки че изминаха повече от три десетилетия, откакто четиримата записаха първата си песен “People Need Love” през 1972 годна, АВВА си остава едно от най-популярните и обичани имена в музиката. Хитове като “Waterloo”, “SOS”, “Fernando”, “Dancing Queen”, “Take A Chance On Me” и “The Winner Takes It All” са толкова обичани днес, колкото бяха и преди, когато групата доминираше в класациите през 70-те. Може и да ви се струва невероятно, но малко след като АВВА се появиха на конкурса Евровизия и го спечелиха с песента “Waterloo” през 1974 година, бе отбелязано началото на една невероятна кариера, която ги изпрати на фантастично пътешествие из целия свят. Много от хитовете на АВВА са запечатани завинаги в съзнанието на хиляди музикални фенове от различни поколения.

Статистиката e достатъчно красноречива и впечатляваща: 19 Топ 10 сингли във Великобритания, от които 9 са номер едно, 15 Топ 10 сингли в Австралия, 12 Топ Три хита в Швеция, от общо 15 сингъла в класациите, 11 последователни сингъла в Топ 10 на Япония, от които четири са под номер едно, 23 сингъла в Топ 5 класацията за сингли на Нидерландия, 8 от които са били под номер едно и 9 номер едно сингли, от общо 21, вкючени в Топ 10 на Западна Германия.

Факт е, че всеки ден се продават по 7 000 диска на АВВА, неоспоримо доказателство за огромния интерес и любов на многобройните им фенове, които се увеличават всяка година. Много хора се опитват да дадат логично обяснение на това, че близо две десетилетия след като членовете на групата са разделиха и се захванаха със самостоятелни кариери, има няколко милиона чавека, които продължават да търсят и да живеят с талантливата и мелодична музика на АВВА. Понякога обаче не трябва да се опитваме да даваме обяснение на нещата, а просто да им се наслаждаваме.

Teenzona_team
11 Юли 2006 г.

Коментари: 2
-rey_is_the_best- #1, 11 Юли 2006 г.
абба са една велика група и тва ше е доста интересно
Slim_shady_girl #2, 12 Юли 2006 г.
emi nz te ot panti veka