Buena Vista Records ще издаде два албума, уловили чудния свят на така обичаните книги на Луис Карол и работата на режисьора Тим Бъртън. ALMOST ALICE е компилация от 15 парчета плюс финалната песен от филма ALICE IN WONDERLAND "Alice (Underground)" от Аврил Лавин и продуцирана от Бъч Уолкър. Дани Елфмън пък е композиторът на саундтрака към филма. Двете премиери са насрочени за 2 март 2010. В България албумите ще бъдат на музикалния пазар от Анимато Мюзик. ALICE IN WONDERLAND излиза на голям екран от Disney Digital 3D™ на 5 март 2010 (САЩ).

Саундтракът на ALICE IN WONDERLAND улавя музикалния пейзаж, който Дани Елфмън майсторски създава за така чакания филм на Тим Бъртън с участието на Джони Деп, Ан Хатауей и Хелена Бонъм Картър. Елфмън е един от водещите холивудски композитори, написал е музиката за над 50 филма, включително удивителните саундтраци за Чарли и шоколадовата фабрика, Milk, Чикаго, Батман, Спайдърмен, Мъже в черно, Едуард ножиците и много други.

ALMOST ALICE пък е еклектична компилация от изпълнители, посветили свои авторски песни на някои от най-харизматичните литературни персонажи като "In Transit" в изпълнение на Mark Hoppus и Pete Wentz. Други от артистите, включени вътре са The All-American Rejects, Shinedown, 3OH!3, Franz Ferdinand и All Time Low. "Very Good Advice" в изпълнение на Робърт Смит пък е единствената песен от анимационния филм на Disney от 1951 "Alice in Wonderland", включена в колекцията.


На голям екран от Disney Digital 3D™ на 5 март, 2010, ALICE IN WONDERLAND е епично 3D фентъзи-приключение с участието на Джони Деп в ролята на Шапкаря и Миа Уосиковска в ролята на 19-годишната Алиса, която се връща в странния свят, който открива като малко момиче и там се събира отново със своите приятели от детство Белия заек, Туидълди и Туидълдъм, Котарака, Мишката и, естествено Лудия шапкар.

Траклист Almost Alice:
1. Alice (Underground) Performed by Avril Lavigne
2. The Poison Performed by The All-American Rejects
3. The Technicolor Phase Performed by Owl City (previously released)
4. Her Name Is Alice Performed by Shinedown
5. Painting Flowers Performed by All Time Low
6. Where's My Angel Performed by Metro Station
7. Strange Performed by Tokio Hotel and Kerli
8. Follow Me Down Performed by 3OH!3 featuring Neon Hitch
9. Very Good Advice Performed by Robert Smith
10. In Transit Performed by Mark Hoppus with Pete Wentz
11. Welcome to Mystery Performed by Plain White T’s
12. Tea Party Performed by Kerli
13. The Lobster Quadrille Performed by Franz Ferdinand
14. Running Out of Time Performed by Motion City Soundtrack
15. Fell Down a Hole Performed by Wolfmother
16. White Rabbit Performed by Grace Potter and the Nocturnals

Almost Alice и саундтракът към Alice In Wonderland ще бъдат на музикалния пазар от 2 март 2010 от Анимато Мюзик/ EMI.

Teenzona_team
25 Яну 2010 г.