Легендите АЙРЪН МЕЙДЪН потвърдиха списъка с дати за европейското си турне, което е част от мащабна световна обиколка, започваща в началото на тази зима.
Световното турне стартира с концерти в Скандинавия от 9 ноември. Само за няколко дена продажбата на билети постигна феноменален успех с повече от 95 хиляди закупени бройки. Билетите за трите концерта в Швеция се разпродадоха за по-малко от два часа. Вече е сигурно, че 48 хиляди шведи ще гледат на живо своите идоли. Скоростта на продажба на билети в останалите страни на полуострова не е по-различна. Осемте хиляди билета за концерта в Берген, Норвегия, свършиха за 30 минути. За шоуто в Темпере до момента са продадени повече от 6600 бройки, а Хелзинки регистрира повече от 17 хиляди продадени билети за една нощ.


АЙРЪН МЕЙДЪН записват нов албум, който ще излезе непосредствено преди турнето. В момента екип работи по оформянето на обложката на новата студийна продукция. Групата ще зарадва своите фенове с нови парчета, които обаче няма да изневерят на оригиналния “мейдън” стил. Няколко екипа работят по сценичното оформление на концертите и групата обещава грандиозни спектакли от мощен звук, много светлина и истинска музика.

Басистът Стийв Харис сподели: “Вече сме готови с по-голямата част от новия албум и започнахме да записваме с Кевин Шърли. Всички сме изключително заредени да създадем един страхотен албум! Интересът към турнето до момента е повече от окуражителен и затова ние трябва да оправдаем очакванията на феновете. Скоро ще започнем да репетираме новата продукция, за да покажем на хората истинско шоу.”

Съпорт на МЕЙДЪН по време на турнето ще бъде американската банда “Тривиум”. През последните няколко месеца “Тривиум” набраха скорост и популярност във Великобритания. АЙРЪН МЕЙДЪН са убедени, че феновете им ще приемат наистина добре американската група.

Със съдействието на Анимато Мюзик/ EMI

Teenzona_team
09 Мар 2006 г.

Коментари: 10
Axel #1, 10 Мар 2006 г.
Мдаммм...започва на 9 ноември и завършва на 22 декември...обаче не включва България...мнооогооо тъпо...някак си да се дават пари и да се ходи до друга държава.Кофти... няма да мога да видя Брус...
JoInTgIrL #2, 10 Мар 2006 г.
Наистина жалко.Много жалко,как е възможно - тук идват толкова малко готини банди или поне толкова рядко
Axel #3, 10 Мар 2006 г.
Да бре...и Джудас щяха да идват за тазгодишния монстърс оф рок...ама нещо са се отказали...Нооо все пак ще се радваме на Алис Купър , Аксел Руди Пел (тук няма смисъл да казвам, че ми е любимец), Рони Джеймс ДИО...Апокалиптика и още доста... )...Ай лов дис мюзик ))
JoInTgIrL #4, 11 Мар 2006 г.
И Slipknot и Slipknot ще идват май май
Axel #5, 11 Мар 2006 г.
Публикуваха официално имената за "Monsters of Rock" 2006 08/03/06 12:05 Имената на 34 чуждестранни групи публикува в официалния си сайт промоутърската компания Universum Entertainment S.A. като участници във фестивала "Monsters of Rock". Сред тях са Motorhead, Axon, UFO, Kreator, Axel Rudi Pell. Събитието ще се проведе от 3 до 7 август т. г. по северното ни черноморие. Предстои да бъде уточнено дали проявата ще се ситуира във Варна, или в Каварна, където през лятото на 2005 г. свириха част от групите, приели поканата за участие и в предстоящия фестивал. Отново в Show Dates секцията на неговите организатори Universum Entertainment за 2006 година са публикувани още две дати и пет имена. Както Avtora.com вече съобщи, на 6 май в Каварна ще свири Michael Schenker Group. На 23 юни в Стара Загора голям рок концерт ще изнесат Scorpions, Axel Rudi Pell, Doro, Silent Madness. Monsters Of Rock line-up: Motorhead, Axon, UFO, Kreator, Axel Rudi Pell, Masterplan, UDO, Gotthard, Over Kill, Doro, Victory, Nevermore, Rose Tatoo, Gammaray, Doomfoxx, Holy Moses, Reckless Tide, Delirious, Ektomorf, The Bronx Casket Co., Nikki Puppet, Hellfueled, Noise Forest, Gorilla Monsoon, SuidAkra, BM, Fleshgore, L.O.S.T., Ablwepsia, Postscriptum, Cornamusa, Metal Church, Edguy, We Все пак доста групи се отказаха...а интересното е, че фестивала ще се проведе от 3-ти до 7-ми Август, а доста от групите от старата школа (Аххх...добрата стара школа...) ще идват Юни и Юли...
JoInTgIrL #6, 12 Мар 2006 г.
Хъм ... интересно!Този смисъл с имената на групи го промеха над 100 пъти и сигурно ще го променят още толкова.
Axel #7, 12 Мар 2006 г.
Важното е, че ще стане яко...и Скорпионс и Уайтснейк ще идват...и Апокалиптика
JoInTgIrL #8, 12 Мар 2006 г.
Дааа и Apocalyptica
Axel #9, 14 Мар 2006 г.
Маа му...Apocalyptica на 2-ри юни в София...Уж беше на 1-ви юни в Каварна и то БЕЗПЛАТНО...ся променят датата и ще е с цена 15-30 лева...Тва е според Avtora.com....Пък в официалния им сайт все още стои за 1-ви юни - Каварна....Аз съвсем се обърках
JoInTgIrL #10, 15 Мар 2006 г.
Аз пък четох някаде (мисля,че в metalbg.com) че и на двете дати ще имат концерт! Знам ли вече ...