Почти четири години след дебютния албум на Корийн Бейли Рей (който продаде над 4 млн копия), Virgin Records са горди да съобщят премиерата и на втория албум на Корийн ‘The Sea’. Един от най-интересните нови артисти в съвременната музика прави забележителна стъпка в музикалното си развитие.

Корийн започва работа по парчетата за своя втори албум в края на 2007, след двугодишната вихрушка, в която тя от неизвестна певица и автор на песни се превърна в мултиплатинен артист с много награди и цяла огърлица от номинации за Грами и БРИТ награди.

Трагичната загуба на съпруга й в началото на 2008 накара Корийн да се оттегли напълно и чак след повече от година тя успя да се върне към работата си. Тези песни, както и музиката, създадена и записана впоследствие, са намерили нов израз чрез изключителния талант на Корийн.

Записан основно в Лийдс и Манчестър и ко-продуциран от Корийн Бейли Рей и още двама отделни продуценти, Стийв Браун и Стийв Кришанту, ‘The Sea’ е определящ албум за една артистична кариера, момент в един артистичен живот, когато всички очаквания се сбъдват и дори се надхвърлят, границите се рушат и се създава нов музикален език, богат на значения и страст.

Написан в собствената вселена на Корийн, далеч от влияния и излишни неща, ‘The Sea’ е творчески скок, който тласка Корийн в съвсем нова музикална реалност. Първите слушатели на албума предположиха широк спектър от предшественици в музикално отношение, в това число Къртис Мейфийлд, Джеф Бъкли, Стиви Уондър, Бьорк, Марвин Гей, Radiohead, Нина Симон и Pink Floyd, като в същото време Корийн създава нещо тотално ново.
Гласът й, както винаги, е експресивен и одухотворен, а сега е намерил и някаква нова, затрогваща дълбочина. Извисен и интимен, деликатен и топъл, грациозен и страстен. Корийн звучи уникално, истински артист на времето си и в същото време някак отвъд него.

Работейки с нова банда музиканти, повечето от които тя познава от много години, Корийн създава и продуцира невероятно интимен албум, с разкошни текстове, които разказват много лично, свободно и дълбоко за личното й пътешествие. ‘The Sea’ е албум, чиито цветове и емоция ще ви отведат надълбоко в един контрастен свят на красота и тъга, от който ще си тръгнете с надежда и разбиране.

Това е още и албум, който дълго ще остане в съзнанието и въображението ви, обратно на всяка модерна музика за бърза консумация. Мрачен, изкусителен, емоционален, искрен и изпълнен с надежда, “The Sea” тотално ще ви потопи в света, който създава.

Както Корийн скоро сподели пред Observer Music Monthly, “Има нещо магично, което ни кара да продължаваме напред, заради което си струва. Албумът е именно за това, за тази мистерия. Той е и за загубата, но и за надеждата, за това как продължаваме и опитваме да намерим красотата.”

‘The Sea’ ще бъде на музикалния пазар на 1 февруари 2010 от Анимато Мюзик/ EMI.

Teenzona_team
10 Ное 2009 г.