“Stin Avli Tou Paradisou” (“В Райската градина”) е новият студиен албум на Деспина Ванди след световния успех на “Gia”. В Гърция дискът моментално се превърна в хит – до момента само в южната ни съседка от него са продадени над 100 000 копия, а статусът му е двойно платинен. Със сигурност успехът ще бъде повторен и в страните от Източна Европа, в които “Stin Avli Tou Paradisou” излиза едновременно в момента.


Албумът съдържа дванадесет чисто нови парчета, изцяло написани от Фивос – композиторът, който е отговорен и за предишните успехи на певицата. Негови са и повечето от текстовете на песните в албума – единствено два от текстовете са написани от известната гръцка журналистка и писателка Наталия Герману.

Първият сингъл от албума е парчето “Happy End”, което със сигурност ще се превърне в един от най-големите гръцки хитове в следващите няколко месеца. За това ще помогне и видеоклипът на песента, който е впечатляващ със специалните си ефекти и екзотичните места, на които е сниман. Неговата съдба ще последват и другите два сингъла от проекта – емоционалното “Na Ti Heresai” (“Нека той да е щастлив”) и едноименната балада “Stin Avli Tou Paradisou” (“В Райската градина”).

Двете големи изненанди в албума са два дуета – с Василис Карас (“Aharisti Kai Alitisa”) и Танос Петрелис (“Kanto An M’agapas”). Досега Деспина не беше записвала съвместни изпълнения заедно с други изпълнители – но за всяко нещо си има първи път! “Aharisti Kai Alitisa” вече се превърна в голям хит в България, само че… в изпълнение на Тони Стораро и Йорданка Христова. Оригиналът винаги е по-добър от кавъра и в това ще може да се убеди всеки, който чуе дуета на Деспина и Василис. Другият дует в диска е с Танос Петрелис, който през изминалта година успя да се утвърди като един от най-обичаните и известни гръцки изпълнители и в момента е най-добрият мъжки вокал в южната ни съседка.

Обложката на “Stin Avli Tou Paradisou” е едно малко произведение на изкуството – в нея чрез забележителни фотографии е представена изгубената Райска градина. Колкото и банално да звучи – само заради изящната обложка си струва да притежавате този албум в колекцията си. При всяко ново слушане “Stin Avli Tou Paradisou” предлага нови и нови изненади и открития, като бавно и спокойно ви води към градината на Рая.

Със съдействието на Heaven Music / Ka Music Plus

Teenzona_team
17 Апр 2006 г.

Коментари: 1
-rey_is_the_best- #1, 24 Апр 2006 г.
хм....тая не ме кефи особенно..май съм и чувала 1 песен която не ми харесва особенно