снимка: Форум Филм България

След триумфалното си завръщане в голямото кино с „Мисията невъзможна: Режим Фантом”, който събра близо 700 милиона щатски долара приходи от кинопрожекции в света, Том Круз поема друга емблематична роля в продукция, която може да се превърне в нова успешна екшън поредица.

Бившият военен следовател Джак Ричър е герой на десетки бестселъри на отличения от “Ню Йорк Таймс” световно известен автор Лий Чайлд. Поредицата за него започва да излиза през 1997 г. (в България - от 2000г.) при нестихваща популярност. Филмът Джак Ричър, който ще излезе на големия екран в края на годината, ще бъде първата екранизация на романния персонаж. Той е базиран на романа „Един изстрел”, на книжния пазар в България от издателство „Обсидиан”.

Когато стрелец отнема живота на пет души с шест изстрела, всички улики сочат срещу задържания заподозрян. При разпита единствената информация, която той дава е бележка, гласяща “Повикайте Джак Ричър!“ Така започва шеметното препускане в търсене на истината, което изправя Джак Ричър срещу неочакван враг, дълбоко потаен и крайно изобретателен в насилието.

В главната женска роля ще видим Розамунд Пайк, популярна от „Гневът на Титаните” и „Не умирай днес”. Участват още изгряващата австралийска звезда Джей Кортни (ТВ сериала „Спартак: Кръв и пясък”) и киноветераните Робърт Дювал („Кръстникът”, „Да изчезнеш за 60 секунди”), Ричард Дженкинс („Кралството”, „Изгори след прочитане”) и Вернер Херцог. Продуценти са Том Круз, Дон Грейнджър, Пола Уагнър и Гари Левинсън.

Премиерата на Джак Ричър в кината у нас е на 28 декември 2012 г., а най-нетърпеливите фенове на Том Круз и Лий Чайлд ще могат да го видят предпремиерно от 21 декември.
Още информация за филма може да намерите на www.forumfilm.bg и във Фейсбук на адрeс www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.

 

Teenzona_team
21 Авг 2012 г.