От 1997 насам светът на музиката заживя с нови импулси. Появи се един изключителен проект, наречен простичко ЕРА. Създател на групата е китаристът Ерик Леви, основател на популярната в САЩ през 80-те години хеви метъл банда Shakin’ Street, автор на музика за много филми, един от които е хит комедия “Les Visiteurs” (“Посетителите”) на френския режисьор Жан-Маре Поаре.

Омагьосващата музика на ERA извира от такива дълбини на неземното, че може да бъде записана колкото столетия назад, толкова и в някой от бъдещите векове. Новият им опус “Reborn” (четвърти студиен албум) отново e уникална стилова алхимия – сплав от ориенталски елементи и мистика.

***

Дебютният им албум ERA е записан в студиото на Питър Гейбриъл Real World и с ритъм секцията от състава на Фил Колинс - басиста Лий Склар и барабаниста Честър Томпсън. Резултатът е осезаем във всеки един акорд от проекта EРA. Сюжетът на първата композиция от албума - “Ameno” , която се превърна в световен хит, е основан на легендата за замъка Монсегур, белязан от трагичната си история и обладан от мистериозния чар на югоизточната френска провинция Катар. Темите в този мит са “мистерията и силата, от която се нуждаеш, за да достигнеш мечтите си”, обяснява Леви.

Преминал отвъд границите, събрал различията в едно, вторият им албум Еra 2 потъва дълбоко в чувствата и предизвиква въображението ни. Аурата на тази вълшебна музика създава необичайна и нямаща равна на себе си сила. Вечните мелодии отнасят в свят, където Доброто и Злото водят пагубната си битка. Пътувайки през неизвестното, 10-те песни на този опус разтърсват с виолините и електронните си инструменти, придружени с неописуеми вокали, появили се сякаш от земните дълбини.

Третият им албум The Mass е отново шедьовър на музикалното изкуство - микс от величествени вокали и бийтове. Едно истинско бягство от реалността.

Траклист:
1. Reborn
2. Prayers
3. Dark Voices
4. Sinfoni Deo (Inspired by the Ave Maria of Caccini)
5. Come Into My World
6. Kilimandjaro
7. Thousand Words
8. After Thousand Words
9. Last Song
10. Come Into My World - Remix

Новият албум на ERA “Reborn” е на българския музикален пазар от Вирджиния Рекърдс/ Юнивърсъл Мюзик Груп с медийната подкрепа на телевизия MAD.

Teenzona_team
24 Апр 2008 г.

Коментари: 1
Zipy #1, 25 Апр 2008 г.
Eeeee super Ot baq vreme sym se za4udil kyde se zatriha ERA Dano samo da ne ni razo4arovat sled tolvkova vreme otsystvie