снимка: sefermpost.com

Сега можете да усетите истинско докосване във виртуалното пространство с помощта на специален робот, проектиран от двама японски учени, който позволява да почувствате реални емоции в интернет. Проектираното в продължение на пет години устройство има за цел да "инжектира" малко чувство и психика в онлайн разговорите, повишавайки емоционалния коефициент на виртуалното общуване между хората.

Иновативната система е способна да разчете някои основни емоции и посредством напредналата наука да достави на хората удоволствието от една истинска прегръдка, дори и в интернет пространството. „Забравете за емотиконите, изразяващи щастие или тъга, тъй като вече можете да усетите ярост и забързан сърдечен ритъм, изтръпване на гръбначния стълб от студенината на страха или онази приятна топлина, предизвикана от истинска любов" - така изобретателите представиха резултата от своя труд. По думите им може да усетите всичко това, дори и ако очите ви са залепени върху монитора на компютъра.

Ново технологично чудо е наречено iFeel_IM!. Специалният робот беше представен по време на двудневна среща на учени и инженери от цяла Япония. Идеята за разработването му се породила спонтанно, твърдят разработилите проекта. „Тъй като сме потопени в компютърната комуникация - SMS, електронна поща, Facebook и други 3D виртуални светове, много хора не се свързват емоционално", обясняват те.


Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
08 Апр 2010 г.

Коментари: 1
crazy_teen4e #1, 09 Апр 2010 г.
О,боже мой,само се чудят с какво да заменят истинското общуване...