ИЗДАВАНЕТО НА АЛБУМА Е НАСРОЧЕНО ЗА ПРОЛЕТТА НА 2007


“Machine Head” записват новия си албум THE BLACKENING в студиото Sharkbite, в родния си град Оукланд, Калифорния. Продуциран отново от вокалиста/китарист Робърт Флин и миксиран от Колин Ричардсън (познат от предишната си работа с тях, както и с Bullet For My Valentine, Napalm Death), THE BLACKENING ще бъде достоен последовател на високо оценения им албум Through The Ashes Of Empires.

Ето какво споделя Роб за новата тава: “Това е най-амбициозният ни опит досега. Всички приехме като предизвикателство да създадем албум, който да разбие границите на комплексността и техническата структура”. Междувременно, текстовете на Флин се върнаха обратно от по-интроспективния фокус в последните продукции към социалната тематика, позната в Burn My Eyes. Коментарът на Роб: “Естеството на случващото се в света доведе до написването на по-мрачен и суров албум във всеки един аспект”. Уместно резки, думите в парчета като "Clenching The Fists Of Dissent," “A Farewell To Arms" и "Halo" са насочени към политиката, войната в Ирак и фундаментализма. Текстовете в споменатите песни са изпълнени с гняв и омраза към темите и напомнят за добре познатата загриженост на пънк рок движението в средата на 80-те.

"Aesthetics Of Hate" е злъчна атака към една негативна статия за “Даймгег” Даръл след смъртта му, която накара цялото метъл общество да скърби. Песента бе изпълнена за пръв път по време на последното турне на бандата Underground Tour. В "Now I Lay Thee Down" има любовна история тип Ромео и Жулиета, докато “Slanderous" се обръща към всеобщата омраза, която витае в обществото, а "Wolves” е в състезателния, победителят-печели-всичко дух на бандата.

Феновете на Machine Head винаги са участвали до голяма степен в звукозаписния процес. За пръв път сега обаче, бандата покани група от верни фенове да изпълняват бек вокалите в едно от парчетата. Освен това, както и преди Роб и компания позволяват на всички да надникнат в студиото посредством онлайн дневници и използването на новаторски “видео кадри” от студиото. Всичко това може да се открие на официалния сайт на МH: www.machinehead1.com.

Лекото забавяне от забавното лудо темпо на Through The Ashes Of Empires при създадането The Blackening е логично развитие. След издаването на TTAOE през април 2004, групата се впусна в безспорно най-успешната и обширна обиколка в своята кариера. Непрестанното пътуване по света (като не пропуснаха да взривят и българските фенове преди две години или за да сме съвсем точни на 11 декември 2004) включва 3 обиколки на САЩ като хедлайнери, а като техни подгряващи се изявяват изгряващите звездите на метъл сцената Trivium, Chimaira, DevilDriver и Arch Enemy. Освен това правят два тура във Великобритания, Европа и Австралия. Machine Head бяха хедлайнери на големия фест в Германия Wacken и са една от първите метъл банди, които свирят на рок фестивал в Дубай. Кулминация на световното турне бе издаването на Elegies DVD, заснетият концерт в Brixton Academy в Лондон пред пет хилядна публика. Elegies дебютира в Топ 20 на различни класации по света, включително и на №13 в Мюзик Видео Чарта на Билборд, изпреварвайки издадените през същата седмица тави на Роб Зомби и Шерил Кроу.

Machine Head са: Робърт Флин (вокали / китара), Дейв МакКлейн (ударни), Адам Дюс (бас / бек вокали) и Фил Демел (основна китара).

Със съдействието на Roadrunner Records.

Teenzona_team
19 Дек 2006 г.