Веднага след огромния успех на последния филм с негово участие – “The Devil’s Rejects”, Роб Зомби се завърна към първата си страст – музиката. Той завърши записа на новия си студиен албум “Educated Horses”, който ще се появи на музикалния пазар на 28-ми март.


В момента изпълнителят се подготвя за турнето “Educated Horses Tour”, което ще стартира на 17-ти март в Джаксънвил, Флорида, и ще премине през 27 града в Щатите. Роб Зомби ще бъде придружен от китариста Джон 5 (екс-Мерилин Менсън), басистът Бласко и барабанистът Томи Клуфетъс (екс-Алис Купър и Тед Нюджент). Подгряваща група ще бъде гот-метъл бандата “Лакуна Коил”.

Албумът “Educated Horses” е дело на Зомби и дългогодишния продуцент Скот Хъмфри (работил с “Металика” и “Мотли Крю”), който продуцира и получилите платинен статус “Hellbilly Deluxe” (1998) и “The Sinister Urge” (2001). Други музиканти, които имат участие в албума, са Джош Фрийс (“Пърфект Съркъл”, “Вандалс”) и Томи Лий.

Пилотeн сингъл от албума ще бъде “Foxy Foxy”. Песента ще е в радиоефира от средата на февруари. Видеото към нея ще бъде режисирано от самия Роб Зомби, който вече е автор на повече от 25 клипа. Снимките ще бъдат направени в Лос Анджелис следващия месец, а помощник ще бъде кинематографа на “The Devil’s Reject” Фил Пармет, който е работил по клипа на “The Song Remains The Same” на “Лед Цепелин” към песента “Baby Snakes” на Франк Запа.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
26 Яну 2006 г.