Най-големите музикални звезди като The Police, Rihanna, Black Eyed Peas, Akon и много други лобираха за намаляване на вредните емисии на газове, причинчващи парниковия ефект чрез грандиозния концерт Live Earth, който се проведе едновременно по всички континенти на 7-ми юли тази година. За да се включи в борбата с глобалното затопляне и замърсяването, Юнивърсъл Мюзик Груп (Вирджиния Рекърдс) започва производство на нов тип опаковки за дискове, направени изцяло от екологично чисти материали. Новите кутийки са изработени от нишесте и биоматериали, добити от преработката на зърнени растения и захарно цвекло. Те са рециклируеми и биоразградими и покриват екологичните норми EN13432 и DIN EN ISO 9001:2000 в САЩ и Европа. Новата опаковка е одобрена и от хранителната индустрия (за повече информация можете да посетите www.biophanfilms.com).


Тези нови производстени компоненти са 100% екологични и предпазват околната среда. Самият компактдиск е 70% рециклиран, тъй като поликарбонатът, използван за производството му, трябва да остане 100% чист.

Първите дискове, които ще бъдат издадени в тази опаковка, са колекции с хитове на едни от най-големите имена в музиката – Бари Уайт, АВВА, Луис Армстронг, Тексас, Аеросмит, Бон Джоуви и много други.

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс / Юнивърсъл Мюзик Груп.

Teenzona_team
10 Авг 2007 г.

Коментари: 6
mani123 #1, 10 Авг 2007 г.
Б*си якото! Уважавам ги тия хора!
DIGHeaD #2, 10 Авг 2007 г.
az nikak..
Shemet_ #3, 11 Авг 2007 г.
хаха екологични опаковки за дискове.
f_lora #4, 11 Авг 2007 г.
Верно малко странна идея,обаче всеки миниатюрен опит за опазване на околната среда е крачака напред
Servantes #5, 11 Авг 2007 г.
E ve4e sam spokoen. Sveta 6te bade spasen blagodarenie na Yuniversal musik!
black_lady #6, 20 Авг 2007 г.
Идеята е добра. Ако всеки направеше някакви усилия да помогне за опазването на природата, сега нямаше да преживяваме това убийствено изменение на климата. Браво на Юнивърсъл!!!