Спокойно можем да кажем, че вече тридесет години новият дуетен албум на Ранди Крауфорд и Джо Семпъл Feeling Good е в процес на създавaнe. Всъщност точно преди тридесет години Джо и Ранди се срещат за първи път - по време на записите на нейния първи албум, Everything must change, в който Джо взима участие. Скоро след това Джо кани Ранди като гост на записите на неговата група The Crusaders, за която той пише песните и създава специално за певицата парчето ’Street Life’. Останалото, разбира се, е история. ’Street life’’ се превръща в международен хит за The Crusaders и изтласква Ранди кам феноменално успешна кариера. Те продължават да работят заедно в началото на осемдесетте години, като Джо свири в албумите на Ранди и пише много от най-големите й хитове, някои от които ’One Day I’ll Fly Away’, ’When Your Life Was Low’, ’Last Night At Danceland’. Когато двукратният носител на Грами за ‘’Най-добър албум’’ и над тридесет пъти номинираният за престижната статуетка продуцент Томи Липума започва работа с Ранди върху Secret Combination, албумът, с който тя прави пробив, семето за Feeling good е посято.

Така че някак естествено Джо кани Ранди да записват заедно новия му албум, за който вече е поканил Томи Липума да работи с тях. И разбира се, след като и Ал Шмит, петнадесеткратен носител на Grammy за тонрежисура и смесване, записвал и миксирал всички ранни успехи с Томи, Джо и Ранди, се присъединява, не остава никой непоканен.

Резултатът без съмнение е диск, който просто не можеш да спреш да слушаш.

От първия такт на едноименното парче от новия им албум ’Feeling Good’ до последната нота на песента ’Mr.Ugly’ слушателят е потопен в топлата прегръдка на прекрасната музика на Джо и Ранди, съчетание на соул, джаз, госпел, поп и, разбира се, малко блус. Изпълнението на певицата подчертава позицията й на една от примите на съвременната музика. ’All Night Long’ просто ще ти скъса сърцето. Песента ’But beautiful’ не би могла да бъде по-красива. А когато пее за мрачния ‘Mr.Ugly’’, разбираш, че има много неща отвъд видимото. Пианото и аранжиментите на Джо обгръщат гласа на Ранди и улавят най-същественото от всяка песен. Изпълнението им на песента на Питър Гейбриъл ’Lovetown’ и тази на Алберт Хамонд и Карол Бейер Саджер, наречена ‘’When I Need You’’, прави и от двете нови парчета.

За да създадеш нещо магическо, просто ти трябват правилните съставки. За тази цел несравнимият барабанист Стийв Гад и Кристиан Макбрайд, днес един от майсторите на акустичния бас, придават завършен вид на триото на Джо, като внасят своя собствен гений.

Родена в Мейкон, Джорджия и отрасла в Синсинати, Охайо, Рaнди започва да пее в хора на кварталната църква. Още като тинейджър тя изгражда репутация в клубните среди на Средния запад. На двадесет и една години певицата вече е работила с Куинси Джоунс, записвала е с Канонбал Адърли и често е съпровождала турнетата на Джордж Бенсън. През 1976 Ранди сключва договор с Warner Bros. Records. Тя е известна и обичана в целия свят заради невероятния й глас и необичайния й подбор на песни.

Джо Семпъл е роден и отрасъл в Хюстън, Тексас. Kaто тинейджър в началото на петдесетте години той формира заедно с кварталните си приятели Уилтон Фелдър, Стикс Хупър и Уейн Хендерсън групата The Jazz Crusaders, известна по-късно като The Crusaders. Те стават една от водещите джаз групи с модерно звучене. Първият албум на Джо - Carmel, издаден през 1973, се превръща в класически поп-джаз албум преди още някой да знае какво е поп-джаз. Днес Джо продължава да бъде една от легендарните фигури в съвременната джаз музика.

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс / Universal Music.

Teenzona_team
25 Авг 2006 г.

Коментари: 4
MiMcHeToOo #1, 26 Авг 2006 г.
Ne bih si go kupila,ne mi haresva
katuty #2, 26 Авг 2006 г.
I men me mi haresva :D
Slim_shady_girl #3, 26 Авг 2006 г.
tfa za pr1v p1t go 4uam
MiMcHeToOo #4, 29 Авг 2006 г.
Awe to i az go 4uvam za p1rvi put