26 юни (петък), 18.00 ч. – откриване на изложба

28 юни-17 юли, всеки ден от 15.00 до 19.00 ч., без събота и неделя
зала „Безименна”, зала „Гъливер”

Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност”, Първа национална информационна линия за наркотиците и алкохола и Центърът за култура и дебат „Червената къща” представят:

Запознай се с наркотиците, за да не ги обикнеш

Изложба на постери от кампанията на www.drugsinfo-bg.org и други постери по темата. Всеки наркотик е представен като същество от един друг свят, говорещо на различен език - езикът на тези, които опитват, едни заради модата, други заради лайфстайл…, трети, за да не изпаднат от компанията, за да са „в час” с… другите. Сам разбираш какво печелиш и какво губиш, ако решиш да пробваш...

Проектът за кампанията се осъществява с подкрепата на Програма МАТРА на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия.

Вход свободен

26 юни (петък), 19.00 ч.
Червена зала

Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност”, Първа национална информационна лин9я за наркотиците и алкохола и Центърът за култура и дебат „Червената къща” представят:

Как да говорим с младите хора за наркотиците? Срещат ли се жаргона и превенцията?

Рекламната кампания на портала www.drugsinfo-bg.org има амбицията да говори за наркотиците на „техния” жаргон. Дали изкусителността на нарко-жаргона смачква превенцията, или напротив, като шоков инструмент заковава вниманието и ни кара да се замислим по начин, недостъпен за морализаторската официална пропаганда срещу дрогата. За българското и европейското законодателство по повод на наркотиците и зависимите, за политиката и програмите за лечение и рехабилитация. Кой отговаря за политиките и по какъв начин? Какви са перспективите?

С участието на представители на екипите на Асоциация за рехабилитация на зависими „Солидарност”, експерти по творческо писане, специалисти по рекламно въздействие, психолози и журналисти.

На български език.
Вход: 2/1 лв.

Teenzona_team
19 Юни 2009 г.