JAY-Z е създал съвсем нов материал, който ще излезе синхронно с филма на Universal Pictures и Imagine Entertainment

American Gangster


На 6 ноември Roc-A-Fella Records (UMG/ Вирджиния Рекърдс) и JAY-Z ще издадат новия албум на звездата AMERICAN GANGSTER. Отделно от официалния саундтрак към едноименния филм, албумът съдържа съвсем нов материал и е музикално пътешествие с лирически интерпретации на кадри от предстоящата филмова премиера American Gangster, която събира заедно носителите на Оскар Дензъл Уошингтън и Ръсел Кроу. По истински случай, лентата разказва историята на крими гения Франк Лукас, изплувал от улиците на Ню Йорк през 70-те. Филмът, който излиза на екран на 2 ноември, е продуциран от носителя на Оскар Брайън Грейзър, а небезизвестният Ридли Скот е режисьор и продуцент.
Концептуалната рамка на новия албум балансира между чистото забвление и истинския живот. JAY-Z се опира на личен минал опит, говорейки за суровата действителност, където продажбата на наркотици продължава да се случва, факт. Без да възхвалява историята на Франк Лукас, JAY-Z признава за съблазните на гангстерския живот, но дава себе си за пример на човек, който е изоставил всичко това, за да се превърне в един от най-успешните артисти на нашето време.
С албума AMERICAN GANGSTER JAY-Z въвлича публиката в един свят, в който освен че има семейни отношения, наркотиците оставят болезнени и трайни следи. Със своя характерен начин, в своя албум рапърът допълва историята на филма.

За JAY-Z

От 1995 насам Jay-Z сериозно доминира в рап индустрията, с фенове, които го богитворят и за които е истински законодател. Десет лета по-късно, Шон “Jay-Z” Картър е тук, за да персонифицира новата „американска мечта” пред милиони по целия свят.
Президент и изпълнителен директор на лейбъла Def Jam Recordings, през 2005 той основа и пое ръководството на Rocawear, съсобственик е и на отбора NJ Nets, 40/40 Sports Clubs, както и на козметичната линия Carol’s Daughter. Jay-Z стана и първият човек извън спорта, който създаде своя марка кецове – линията S. Carter за Reebok, а освен всичко продължава да развива и своята филантропска дейност с инициативата Water For Life през фондацията на негово име Shawn Carter Scholarship Foundation. В своята кариера многократният носител на награди е продал над 40 милиона копия от своите албуми и е правил препълнени концерти по целия свят.

За филма

Дензъл Уошингтън, Ръсел Кроу, Брайън Грейзър, Стивън Джалиън и Ридли Скот се събират, за да разкажат истинската история на успеха на една култова фигура от улиците на Харлем през 70-те във филма American Gangster. Уошингтон е в ролята на Франк Лукас, гангстер с брилянтен бизнес нюх, който сам намира начин да сбъдне своята американска мечта, идвайки от нищото, за да поеме властта на цяло едно подземно царство. Кроу играе Ричи Робъртс, ченге в изгнание, което се опитва да надхидри и изиграе всички мафиотски фамилии, докато не се натъква на тази неочаквана нова улична звезда.

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс / Universal Music Group.

Teenzona_team
27 Септ 2007 г.

Коментари: 5
f_lora #1, 28 Септ 2007 г.
е тоя па не мога да го трая...много ме дразни!!!Па е и грозен(то не,че повечето рапъри не са тикава.... )
Insomnia #2, 28 Септ 2007 г.
мен пък много ме кефи.....включително и музиката ,която прави...да не говорим за песента с LP върха!!!!
DIGHeaD #3, 28 Септ 2007 г.
преди дни си смени официално псевдонима на Jigga...
f_lora #4, 28 Септ 2007 г.
Jigga -квото и да означава тва... Все едно слушам едни приятели да викат по жигулката на баща си-"жагата"... Айде да е жив и здрав,още много псевдоними да смени....
Mikituuu #5, 15 Окт 2007 г.
mnogo dobar rapar koito ne go haresva ne razbira ot dobra muzika