След като извади трети номер 1 сингъл, “Waking Up in Vegas”, мултиплатинената певица и автор на песни, звездата на Capitol/ EMI/ Анимато Мюзик КЕЙТИ ПЕРИ е готова да сложи подписа си I под още нещо, определящо за глобалната поп култура с изданието на MTV: UNPLUGGED, чиято ТВ премиера също предстои! Проектът ще излезе в сет от CD + DVD на 17 ноември 2009.

Записът е направен на живо в Ню Йорк на 22 юли 2009. В него Кейти представя някои от най-известните си парчета по съвсем нов начин. С нови ънплъгд аранжименти са и номер 1 хитовете “I Kissed A Girl” и “Waking Up In Vegas,” както и номер 1 видео хита “Thinking Of You” и парчетата “Ur So Gay” и “Lost” от нейния дебютен албум ONE OF THE BOYS, който продаде над 5 милиона копия по целия свят.
Сет листът на MTV: UNPLUGGED включва и две съвсем нови парчета – кавър на “Hackensack” на Fountains of Wayne и никога неиздаваната песен “Brick By Brick.” В DVD-то пък има още ексклузивни кадри и интервю.

Отделни парчета от програмата ще бъдат излъчени премиерно в рамките на сутрешния блок на MTV - AMTV на 16 ноември, а цялото предаване, както и материалите с интервюто ще бъдат в ефир по Palladia, хай дефинишън музикалния канал от групата на MTV на 27 ноември (http://www.palladia.tv/)

С това Кейти Пери се присъединява към забележителната компания артисти, участвали в MTV: Unplugged, като Ерик Клептън (чиято програма от 1992 включваше “Tears in Heaven” и “Layla” и спечели 6 награди Грами, включително Албум на годината), Тони Бенет, който също спечели Грами за Албум на годината с участието си през 1994, Nirvana, Alice In Chains и още.

Кейти Пери е едва четвъртият артист в историята с 4 хит сингъла, три от които са ставали номер 1 от дебютен албум! Първите два хит сингъла на Кейти “I Kissed a Girl” (7 седмици на върха на Billboard Hot 100) и другият номер 1 хит “Hot N Cold” получиха три пъти платинен статус за продажби от RIAA. ONE OF THE BOYS също включва и #1 VH-1 Countdown баладата “Thinking of You.” Кейти Пери е още носител на Brit Award и MTV Europe Music Award, има и Грами, MTV Video Music Award и номинация за Teen Choice Award.


Със съдействието на Animato Music.

Teenzona_team
20 Окт 2009 г.