Чисто новата лаундж компилация на българския музикален пазар носи заглавието Lounge Del Mare. Както става ясно и от името, парчетата тук са вдъхновени от нежната мелодия на морските вълни и създават неповторима звукова картина, напомняща лежерни залези на брега на морето. Ефектът е подсилен и още от стилната оригинална обложка на проекта.

Въпреки, че по принцип модерната лаундж музика се свързва основно с електронното звучене, в новата компилация Lounge Del Mare голяма роля изиграват и акустичните духови инструменти, барабани, перкусии и вокали. В записите до голяма степен са включени живи инструменти, които правят саунда още по-интересен и екзотичен, и превръщат албума във вълнуващо пътешествие сред модерната музика за релаксация и медитация.

Ако погледнем историята на лаундж музиката, тя обхваща голяма част от популярните съвременни жанрове. Първоначално стилът се е развивал просто като музика за фон, изпълнявана в салоните в хотели и казина, както и в пиано баровете. Основното предназначение всъщност остава непроменено и до днес – това е ненатрапваща се, приятна и лека музика, която има за цел да доизгради дадена атмосферата. В случая с Lounge Del Mare обаче ще имате чувството, че наистина се намирате на някой плаж по време на залез слънце, нежно гален от морската пяна. Често мелодиите имитират реални звуци от природата и няма как да не чуете нежното шумолене на вълните.

Перфектният начин да усетите с всичките си сетива блаженството на най-вълнуващата екзотична морска почивка в живота си е да се отпуснете и да слушате траковете в чисто новата компилация Lounge Del Mare. Приятни и лежерни 13 парчета и повече от 70 минути релаксираща музика, вдъхновена от романтичния полъх на морето.

Албумът Lounge Del Mare е на музикалния пазар от “Ка Мюзик Плюс”.

Teenzona_team
24 Юни 2007 г.