Ново парче, в което участват двама българи покори холандските класации по продажби. Изпълнението на Jody Bernal feat. Baychev – Shiki Boom Boom достигна до номер четири в официалния чарт на Холандия и е сочено за един от големите летни хитове на европейската страна. В основата на песента стоят елементи от популярни български и цигански поп-фолк мелодии, примесени с латино музика, а припевът е на български език. Тази странна музикална смесица обаче се приема доста добре от холандската публика, специалистите коментират, че звученето е екзотично, лятно и подходящо за парти, и песента е на път да се превърне в един от големите хитове на сезона.

Jody Bernal е добре познат на европейската сцена. Роден в Колумбия, той от малък живее в Холандия и нашумя преди няколко години със серия от латино хитове. Сега той решил да направи музиката си още по-екзотична, като включи в изпълнението и двама българи – акордеонисти и певци. Видеоклипът към песента също е сниман у нас на култови дестинации в столицата – “мостът на влюбените”, пред храм-паметник “Александър Невски” и в квартал “Факултета”, където са и най-пищните сцени от видеото. Сред основните действащи лица в клипа прави впечатление и присъствието на расово магаре и коне, впрегнати в каруца.

Популярни у нас елементи от поп-фолк мелодии пък са миксирани с някои латино ритми, а текстът на песента Shiki Boom Boom е уникална смесица от испански, английски, български и ромски език. Всичко това се харесва много на публиката, като Jody Bernal и Baychev са чести гости на ток-шоута и развлекателни програми, а изпълнението дори достигна четвърта позиция по продажби в Холандия, като остави зад себе си най-големите актуални световни хитове. Единствената конкуренция на Shiki Boom Boom в официалния чарт по продажби се оказаха летни парчета на футболна тематика, съпътстващи еуфорията покрай Европейското първенство.

Със съдействието на Ka Music +.

Официалното видео към песента:

Teenzona_team
07 Юли 2008 г.

Коментари: 7
didu6ka #1, 07 Юли 2008 г.
Т'ва е гнусно, бе...
DIGHeaD #2, 07 Юли 2008 г.
ми всъщност не е гнусно...отдавна се ползват чалга елементи в поп музиката на САЩ примерно..ама по трудно се забелязва щото обикновено е фон на някой семпъл...а относно тая песен ... не ме кефи... не рабирам какво й е хитовото..ама холандците като са напушени нон стоп явно толкова разбират от музика..
didu6ka #3, 08 Юли 2008 г.
То т'ва, че отдавна се полазват чалга елементи под път и над път, не прави туй тука нещо специално по-малко гнусно
didu6ka #4, 08 Юли 2008 г.
ползват*...
DIGHeaD #5, 08 Юли 2008 г.
е за туй тука да... ний говорим поПринципно..
madi #6, 10 Юли 2008 г.
как може .... убиха всичко детско в мен ;(
sladkoto_ani #7, 11 Юли 2008 г.
ОЛЕ УЖАС! баси смотаната песен