снимка: DirtyPrincess182

И така ти се познаваш с това невероятно момче отдавна. Постоянно излизате заедно, споделяте си всичко, харесвате едни и същи неща,  абе с две думи страшно си подхождате и знаеш, че може да разчиташ на него при всяка ситуация. И някакси винаги досега си гледала на него като брат, но от известно време се усещащ, че изпитваш малко по-специални чувства към него. Уж си е същото момче, най-добрият ти приятел, а в същото време всеки път, когато го видиш сърцето ти забива лудо. Е, честито! Определено си се вкарала в як сценария. Въпросът сега е как да кажеш на най-добрия си приятел, че си влюбена в него, но в същото време да не развалиш ценното ви приятелство, на което толкова много държиш? Тук ще ти предложим 5 стъпки, които е желателно да извървиш преди да се гмурнеш на дълбоко и да кажеш, на най-добрия ти приятел, че си влюбена в него. Тези съвети са много индивидуални и много зависят от характера на момчето и момичето, но все пак не са за пренебрегване.

1. Забави темпото

Едно от нещата, които задължително трябва да направиш преди да се впуснеш в любовни обяснение към най-добрия си приятел, е да спреш за момент, да си поемеш глътка въздух и да се опиташ да разбереш чувствата, които изпитваш. Всеизвестен факт е, че момичетата сме по-влюбчиви от момчета и много чсто прибързваме с решенията, които взимаме. Затова преди да сложиш картите на масата и да признаеш на твоя човек за чувствата си, трябва да се увериш, че това, което изпитваш наистина е любов. Ако смяташ, че е само някакво краткотрайно увлечение, което ще отшуми с течение на времето, то тогава е желателно да не прибързваш с действията и да изчакаш нещата да се поуспокоят. Но ако чувствата ти са сериозни и наистина си влюбена, то тогава по-добре пристъпи към действие и недей да изчакваш прекалено дълго.

2. Подсигури най-добрия си приятел

И така вече си преценила ситуацията и си стигнала до заключението, че тези пърхащи пеперуди в стомаха ти идват само и единствено  от факта, че си влюбена в най-добрия си приятел. И така решаваш да направиш първата крачка и да му признаеш за чувствата си. Преди обаче да се впуснеш в дълги любовни обяснения за това колко го обичаш и какво изпитваш всеки път, когато го видиш, по-добре направи едно нещо. То е много просто, но и много важно. Увери твоя човек, че каквото и да се случи между вас, ти държиш на приятелството ви и пак ще си бъдете приятели. Остави си резервна вратичка в случай, че той не отвърне на чувствата ти. Ако обаче твоят човек изпитва същото към теб, уверявам те, че това изказване ще ти спечели много точки в неговите очи. Затова просто му обещай, че каквото и да се случи между вас, това няма да развали приятелските ви отношения.

3. Оглеждай се за сигнали

Има хиляди начини, чрез които твоят най-добър приятел може би вече ти е показал, че изпитва по-специален интерес към теб. Например ако спре да ти говори за други момичета или пък ти каже, че в твоята компания се чувства най-спокоен и сигурен. Това са незначителни коментари, казани съвсем случайно, но в същото време може закодирано да означават: „Имам чувства към теб”. Така че оглеждай се за сигнали и недей да ги пренебрегваш на бърза ръка. Това обаче в никакъв случай не означава, че трябва да смяташ всяко негово поглеждане към теб за някакъв скрит любовен знак. Просто обърни внимание на по-сериозните неща, които той споделя с теб и в никакъв случай недей да анализираш всяка негова дума или всеки негов поглед.  Защото по този начин най-много ще навредиш на себе си.

4. Бъди директна

Да признаеш, че си влюбена в най-добрия ти приятел си е достатъчно сериозен разговор, така че не се опитвай да смекчиш значението на думите си с някакви странични обяснения.  Просто бъди директна и без много недомлъвки му кажи за чувствата си. Ако не друго, твоето момче определено ще оцени искреността ти. И никакви разсейвания като това да сравняваш очите му със звездите или пък да му признеш как огрява деня ти като слънце. Просто му кажи, че го обичаш и толкова. И без това думите ти ще предизивкат достатъчно бурна и красноречива реакция от негова страна.

5. Бъди тактична

Последният, но и един от най-важните ни съвети към теб е да бъдеш тактична. Мисли с главата си преди да действаш и даже и когато му признаваш за чувствата си, не позволявай любовните трепети да замъглят съзнанието ти. Прояви разум и такт и се довери на инстинктите си. Недей да пришпорваш твоя човек и да го караш да ти отговаря на секундата. Дай му малко време да осмисли информацията и той самият да си изясни чувствата към теб. Абе накратко казано: прояви тактичност и разум. Знам, че ти се иска веднага да се хвърлиш в прегръдките му, но ако изчакаш малко време и бъдеш търпелива, много скоро и това може да се случи. Кой знае?       

Janapopova
29 Май 2012 г.

12119 прочитания